Fysik
Vekselstrøm
19. juni 2007 af
Artemis (Slettet)
Heey!
Jeg ska snart op til eksamen i fysik.. Jeg har bl.a. fået opgivet emnet Vekselstrøm, derfor ville jeg spørge Jer om I havde nogle idéer til forsøg med vekselstrøm? ;D
Knus
Artemis
Jeg ska snart op til eksamen i fysik.. Jeg har bl.a. fået opgivet emnet Vekselstrøm, derfor ville jeg spørge Jer om I havde nogle idéer til forsøg med vekselstrøm? ;D
Knus
Artemis
Svar #1
19. juni 2007 af puffersystem (Slettet)
Vekselspænding
• Fortæl om jævn + vekselstrøm (forskellen m.m.)
• 1. Forsøg: Tilslut vekselstrømsgenerator til osciloscop
• Fortæl om periode (X-aksen viser tiden + Y-aksen viser spænding)
• Fortæl om periodetid: 1/frekvens(f), den tid det tager for 1 periode
• Fortæl om frekvens: 1/periodetid(T), hvor mange perioder på 1 sekund
50 Hertz i DK = blinker 100 gange
• Fortæl om effektiv + maksimal spænding (Umax = Ueff * sqrt(2))
• 2. Forsøg: Effektiv spænding (Tilslut to pærer med jævn og vekselstrøm + aflæs
på osciloscop)
• 3. Forsøg: Ensrettet vekselstrøm = Jævnstrøm
• Fortæl om ensretning, vis på osciloscop
• 4. Forsøg: Dobbeltensretning (Pas på!)
• Fortæl, hvor man har behov for at lave veksel om til jævn?
Håber det kan bruqes. ;)
• Fortæl om jævn + vekselstrøm (forskellen m.m.)
• 1. Forsøg: Tilslut vekselstrømsgenerator til osciloscop
• Fortæl om periode (X-aksen viser tiden + Y-aksen viser spænding)
• Fortæl om periodetid: 1/frekvens(f), den tid det tager for 1 periode
• Fortæl om frekvens: 1/periodetid(T), hvor mange perioder på 1 sekund
50 Hertz i DK = blinker 100 gange
• Fortæl om effektiv + maksimal spænding (Umax = Ueff * sqrt(2))
• 2. Forsøg: Effektiv spænding (Tilslut to pærer med jævn og vekselstrøm + aflæs
på osciloscop)
• 3. Forsøg: Ensrettet vekselstrøm = Jævnstrøm
• Fortæl om ensretning, vis på osciloscop
• 4. Forsøg: Dobbeltensretning (Pas på!)
• Fortæl, hvor man har behov for at lave veksel om til jævn?
Håber det kan bruqes. ;)
Skriv et svar til: Vekselstrøm
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
