Fysik

radioaktivitet og alphastråling

19. juni 2007 af *MissSofie (Slettet)
hej

2 spørgsmål

1. er isotoper og nuklider det samme? hvad gør det/hvad gør det ikke det samme?

2. et radioaktivt stof, med ustabil kerne, prøver at stabilisere sig vha. at udsende en partikel. I denne forbindelse mener jeg alphapartikel. Når dette sker udsender det alphastråling, men er det det samme som alphahenfald fordi atomet henfalder jo også for at blive stabiliseret eller har jeg misforstået det hele?

Evt. forklar mig forskellen for alhahenfald og alphastråling.

:s :s





Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2007 af peter lind

Isotoper er atomer med samme ladning men med forskellig masse. Atomkerner hentyder til selve kernen af atomet og siger ikke noget specielt om ladning eller masse.

Når man taler om alfahenfald det kerner der henfalder med udsendelse af alfapartikler. Alfastrålingen er de alfapariklerne der kommer ud fra sådanne henfald.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2007 af virious (Slettet)

Når et radioaktivt stof henfalder udsender det jo alfastråling :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2007 af Matkaj

1)De forskellige grundstoffer er definerede ud fra antallet af protoner i kernen. Isotoper af ét bestemt grundstof er atomer hvis kerner alle indeholder det bestemte antal protoner som definerer grundstoffet, men som kan have et varierende antal neutroner således er U-238 og U-236 begge isotoper af det samme grundstof, nemlig uran. Forskellen på de to isotoper er at den første har 2 neutroner mere end den anden, men de er begge uran atomer.
Når man taler om nuklider mener man egentlig bare atomkerner.

Svar #4
19. juni 2007 af *MissSofie (Slettet)

Tusind tak :D det hjalp rigtig meget.

hmm mht. nuklider og isotoper er det så en slags synonymer for hinanden?

Svar #5
19. juni 2007 af *MissSofie (Slettet)

hvorfra ved man egentlig hvilke stoffer der udsender alfa partikel?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2007 af Don--Omar (Slettet)

hej der,
jeg har eksame nu på torsdag,
og har brug for et godt tip,
har også prøvet a finde frem til henfaldskonstanten, men desværre er jeg ikke så klog,
( hvis nogen vil forklar mig denne ligning: kr-85 10,7 år i halveringstid
t½= 10.7 * 365 * 24 * 60 * 60= ca. 3,37 * 10^8s
k= in (2) / 3,37 * 10^8= 2,06 * 10^7 s^(-1)??? hehe hvad er det der s?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. juni 2007 af Don--Omar (Slettet)

hehe glemte at siger,,, har eksame i fysik :D

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. juni 2007 af Don--Omar (Slettet)

ups,, sige*

Skriv et svar til: radioaktivitet og alphastråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.