Matematik

Krydsprodukt - HASTER

20. juni 2007 af julle.p (Slettet)
Hejsa.

Jeg skal til mat-eksamen i morgen d. 21/6 og har lige fundet ud af, at jeg ikke har særlig meget om krydsproduktet!! Faktisk noget der nærmer sig ingenting!! :-( Øv øv...

Er der ikke nogen som kan hjælpe mig lidt her i nød.

Deff.
Regneregler + beviser
Evt andre sætninger og beviser??

Mvh Alex.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2007 af Matkaj

Du kan f.eks. vise at |axb| = arealet af det parallelogram der udspændes af a og b, hvor a og b er vektorer.

Du kan vise at axb er en vektor der står vinkelret på både a og b, hvor a og b er egentlige ikke-parallelle vektorer.

Du kan vise at hvis to vektorer a og b er parallelle så er krydsproduktet lig 0.

Du kan undersøge om krydsproduktet er kommutativt dvs. om der gælder at axb = bxa.

osv.

Svar #2
20. juni 2007 af julle.p (Slettet)

Ja hold da op.. Hvorfor har vi ikke gennemgået alt det i klassen??

Har du evt beviserne at ligge?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2007 af Matkaj

Men hvis ikke I har gennemgået det, er det jo ikke pensum og således ikke noget du kan stilles til regnskab for!
Hvis det er pensum må der da være nogle beviser i din lærebog.

Svar #4
20. juni 2007 af julle.p (Slettet)

Beviserne er ikke i min bog, men vi har gennemgået dette om skalarproduktet. Derfor burde man vel også kunne dette om krydsproduktet?? Jeg orker bare ikke at sætte mig ned nu og lave de beviser nu :-( Ved ikke hvorfor pokker jeg først har opdaget det nu...

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2007 af Riemann

skalarprodukt og krydsprodukt er to meget forskellige ting!

Du kan vel se i pensumopgivelserne om I opgiver det?

Svar #6
20. juni 2007 af julle.p (Slettet)

Ja, men man kan vel ca danne de samme sætninger? Det er jo blor beviserne som er forskellige?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juni 2007 af Riemann

Nej!

Krydsproduktet er en vektor med nogle egenskaber.

Skalarproduktet er en skalar.

Svar #8
20. juni 2007 af julle.p (Slettet)

Nr 1 skrev:

1 Du kan f.eks. vise at |axb| = arealet af det parallelogram der udspændes af a og b, hvor a og b er vektorer.

2 Du kan vise at axb er en vektor der står vinkelret på både a og b, hvor a og b er egentlige ikke-parallelle vektorer.

3 Du kan vise at hvis to vektorer a og b er parallelle så er krydsproduktet lig 0.

4 Du kan undersøge om krydsproduktet er kommutativt dvs. om der gælder at axb = bxa.

1 svarer til det(a,b)
2 kan man også for skalarprodukt
3 hvis to vektorer a og b er vinkelret er det(a,b) lig nul
4 kan man også med a prik b.

Så man kan da danne de samme sætninger, men beviserne er forskellige....

Ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. juni 2007 af Riemann

1)
ja, det følger af at man definerer at størrelsen af krydsproduktet er |a|*|b|*sin(v)

2)
skalarproduktet er en skalar og kan ikke være vinkelret på noget.

3)
her har du ret i krydsproduktets egenskab

4)
krydsproduktet er ikke kommutativt

Hvis du godt kunne tænke dig at lære noget mere om krydsproduktet tror jeg at det ville være en god ide at låne et par bøger, hvor du kunne læse om det...

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. juni 2007 af mathon


...vektor_a x vektor_b er en vektor
og
som Riemann påpeget i #9 2)
vektor_a x vektor_b er en skalar = talværdi

nærmere redegørelse vil blive det samme, som kan læses i en matematikbog,

så her må henvises til Riemanns i #9 afsluttende sætning!!!

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. juni 2007 af Riemann

Ellers prøv evt at se her

http://en.wikipedia.org/wiki/Cross_product

Men det bedste vil være at finde en bog..

Skriv et svar til: Krydsprodukt - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.