Fysik
Tyngdeaccelationen ?
21. juni 2007 af
Kylle-21 (Slettet)
Hej.
Det har undret mig hvorfor det hedder s^2 i enheden for tyngdeacc. Hva menes der når det er s^2 ?
Det har undret mig hvorfor det hedder s^2 i enheden for tyngdeacc. Hva menes der når det er s^2 ?
Svar #2
21. juni 2007 af peter lind
Det er ikke andet end en praktisk konvention. Det gør det nemt at omregne til andre enheder. Det kan bruges til kontrol og faktisk er det også brugt til at finde fysiske love med.
Svar #3
21. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
acceleration måles i m/sek^2, dit udgangspunkt er afstandsformlen S(t) = v(0)*t - 1/2*g*t^2
differentierer du denne ligning med hensyn til t får du hastigheden
S'(t) = v(t) = v(0) + g*t
og endelig, når vi skal finde accelerationen, får du
S'' (mon ikke det er det, du tænker på når du skriver
S^2?
differentierer du denne ligning med hensyn til t får du hastigheden
S'(t) = v(t) = v(0) + g*t
og endelig, når vi skal finde accelerationen, får du
S'' (mon ikke det er det, du tænker på når du skriver
S^2?
Svar #6
21. juni 2007 af Kylle-21 (Slettet)
Nej, det var nu mest forklaringen i #1 jeg ledte efter. Ellers tak
Skriv et svar til: Tyngdeaccelationen ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
