Matematik
stamfunk.
21. juni 2007 af
una (Slettet)
jeg ska op i mundtlig mate og forberede integralregning.
gør rede for begrebet stamfunktion og for de regneregler der sætter os i stand til at bestemme stamfunktioner til polynomier...
jeg har problemer med det sidste:
gør rede for begrebet stamfunktion og for de regneregler der sætter os i stand til at bestemme stamfunktioner til polynomier...
gør rede for begrebet stamfunktion og for de regneregler der sætter os i stand til at bestemme stamfunktioner til polynomier...
jeg har problemer med det sidste:
gør rede for begrebet stamfunktion og for de regneregler der sætter os i stand til at bestemme stamfunktioner til polynomier...
Svar #1
21. juni 2007 af blackduck (Slettet)
Du ved, at hvis f(x)=x^a så er F(x)=(x^(a+1))/(a+1)+C
Hvis du kombinere det med regnereglen der siger, at en stamfunktion til f(x)+g(x) er givet ved F(x)+G(x), kan du finde en stamfunktion til ethvert polynomium.
Hvis du kombinere det med regnereglen der siger, at en stamfunktion til f(x)+g(x) er givet ved F(x)+G(x), kan du finde en stamfunktion til ethvert polynomium.
Svar #2
21. juni 2007 af una (Slettet)
ja kan jeg så ikke bare sige:
hvis vi bruger regnereglerne så kan jeg bestemme stamfunk. til polynomiet f(x)= 2x +1
stamfunk. = F'(x)=x^2 + x
hvis vi bruger regnereglerne så kan jeg bestemme stamfunk. til polynomiet f(x)= 2x +1
stamfunk. = F'(x)=x^2 + x
Svar #3
21. juni 2007 af blackduck (Slettet)
Jo, det kan man godt sige. Men husk nu på, at f(x) har uendeligt mange stamfunktioner givet ved F(X)=x^2+x+C hvor C er en konstant. Det du har skrevet er en af stamfunktionerne, hvor C er lig med nul.
Og så lige en ting. Stamfunktionen skal du bare kalde F, du skal ikke have et ' med.
Men det lyder til at du har forstået princippet :)
Og så lige en ting. Stamfunktionen skal du bare kalde F, du skal ikke have et ' med.
Men det lyder til at du har forstået princippet :)
Skriv et svar til: stamfunk.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
