Fysik

Nyttevirkning - Eksamen!

21. juni 2007 af mera88 (Slettet)
Informationer om elkedel.
Skal bruges til udregning af nyttevirkning:

Elkedel:
Masse (m): 462,7 kg
Starttemperatur: 21,2 grader
Sluttemperatur: 60 grader
Energiforbrug (Ef): 97,79 kJ

Jeg forstår bare ikke hvordan man finder energiforbrug altså (Ef) som er 97,79 kJ ????
Altså hvordan man kommer frem til det resultat..

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2007 af mathon


...er det vandets masse, du angiver?...

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2007 af exxka (Slettet)

Det er stigningen i vandets temperatur der har optaget den energi, og dermod skabt det du kalder et forbrug.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2007 af mathon


...i øvrigt 462,7 kg er "næsten" et halvt ton - hvem skal kunne løfte elkedlen???...

Svar #4
21. juni 2007 af mera88 (Slettet)

Hov - kan det godt passe at det er 0,462 kg istedet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2007 af mathon


opvarmning af 462,7g vand fra 21,2C til 60C

E = 462,7g*4,186J/(g*C)*(60-21,2)C = 75150,3J = 75,1503kJ

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2007 af mathon


...selve kedlen skal også opvarmes plus varmeafgivelsen til omgivelserne...

E_nytte = 75,15kJ
E_tilført = 97,79 kJ

nyttevirkning = (75,15kJ/97,79 kJ)*100% = 76,8%

Svar #7
21. juni 2007 af mera88 (Slettet)

hvordan regnede du e_tilført ud?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. juni 2007 af mathon


...det har du selv anført i spørgeteksten!!!...

Svar #9
21. juni 2007 af mera88 (Slettet)

Okai, har også fundet ud af det.

TUSIND tak for hjælpen. Det var virkelig dejligt at du gad at give dig tid!!

Skriv et svar til: Nyttevirkning - Eksamen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.