Matematik

Hjælp til binomialfordeling!!

21. juni 2007 af Leitisstein (Slettet)
Jeg har virkelig brug for noget hjælp. Jeg skal til årsprøve i morgen og et af spørgsmålene jeg kan trække lyder således:

"Fortæl om kast med mønt 5 gange. Kom herunder ind på formlen k(n,r) og binomialfordelingsformlen P(n,r;p)=k(n,r)*p^r*(1-p)^n-r

^ = opløftet i

Det jeg egentlig ikke forstår er, hvordan jeg skal bruge formlerne. Jeg ved, hvad n, r og p er. Men hvordan resten egentlig skal foregå når de kommer til udregningerne, det forstår jeg bare ikke. Jeg håber virkelig, at der er nogen der kan hjælpe mig :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2007 af Esbenps

Hvis du har en opgave, hvor du er givet nogle oplysninger om en given situation, så skal du første afkode hvilke værdier n, r og p har. Så snart du ved det, så skal du sådan set bare udregne sandsynligheden vha. din formel: P(n,r;p)=k(n,r)*p^r*(1-p)^(n-r).

Eksempel:
Hvad er sandsynligheden for at man får præcis fem seksere med en alm. terning, hvis man kaster den 20 gange?
Her har vi, at p = 1/6, n = 20 og r = 5, hvilket givet resultatet:
P(5 seksere) = K(20,5)*(1/6)^5*(1-1/6)^(20-5) = 15504*(1/6)^5*(5/6)^15 = 12,9%

Dette er selvfølgelig forudsat, jeg har tastet rigtigt ind på lommeregneren :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2012 af xNannovich (Slettet)

#1 kan du så svare mig på hvad formlen hedder hvis man kaster en terning 4 gange og skal have MINDST én sekser, jeg ved at der er en kommando på lommeregneren der hedder binomCdf(n,p,j,k). 

n= er antal gentagelser 

p= sandsynligheden 

j= mindst antal af succeser 

k= højst antal af succeser 

 

Nogen der kan svare på det? 


Skriv et svar til: Hjælp til binomialfordeling!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.