Fysik

Epot =mgh

22. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej


der står i min opg at

en spritbilist kommer i sin bil på 1300 kg for tæt på et havnebassin og tippet ud over kanten

med hvilke fart rammer bilen når den falder med 6 m

er det sådan man gør

Epot =mgh

1300*6*9,82

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2007 af 150972 (Slettet)

Du skal finde hastigheden. Det du finder med mgh er den potentielle ENERGI!


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2007 af mathon


(1/2)m*v^2 = m*g*h

v = sqr(2*g*h)

Svar #3
22. juni 2007 af thelife (Slettet)

nå ok ups

er det sådan her


1/2*1300*6^2=23400 m/s

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2007 af mathon


v = sqr(2*9,81m/s^2*6m) = 10,8499m/s = ca. 39km/t

Svar #5
22. juni 2007 af thelife (Slettet)

hvad står sqr for


der står også i min opg at

hvor stort er gnidstabet i joule

er det sådan her


1300-10,8499

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. juni 2007 af Renet (Slettet)

sqrt står for squareroot og er engelsk for kvadratrod, så dte betyder bare kvadratrod.
Men vi skriver sqrt da man ikke kan lave et kvadratrodstegn. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. juni 2007 af Renet (Slettet)

så du skal bare finde hastigheden, v som:

v = kvadratrod (2*g*h)

g=9,82 og h = højden i meter

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. juni 2007 af Renet (Slettet)

Hastigheden, v kommer så ud i meter per sekund, m/s.

Svar #9
23. juni 2007 af thelife (Slettet)

nå ok hehe tak

Skriv et svar til: Epot =mgh

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.