Fysik

stenkast

22. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej



der står i min opg at



en sten kastes lodret i verjret med 2,5 m/s hvor højt kommer den op ?

er det så ikke kinetisk energi formel jeg skal bruge

er det sådan her

Ekin= 1/2*m*v^2

0,5*2,5*2,5^2 = ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2007 af M_Malling (Slettet)

du skal bruge afstandsformlen som er en afledning af newtons 2. lov.

s=s0+v0*t+(1/2)a*t^2

Svar #2
22. juni 2007 af thelife (Slettet)

men jeg kender kun en tal som er 2,5

jeg kiggede på min bog under newton, der fandt jeg kun den her formel

F tyngde=m*g

er det forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Brug:
S = v^2/(2*g), hvor v = 2½m/s og g = 9,82 m/s^2

Svar #4
22. juni 2007 af thelife (Slettet)

nå ok

er det sådan så

2,5^2/2*9,82^2=301,35

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2007 af PinQoo (Slettet)

næsten, 9,82 skal ikke opløftes i anden

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2007 af unobuno (Slettet)

v^2(2,5m/s)^2=6,25m^2/s^2 (prøv altid at tage enhederne med det gør det meget lettere at tjekke facit)
g=9,82m/s^2
v^2/(2*g)=s=6,25m^2/s^2/(2*9,82m/s^2)=0,31m
i øvrigt hedder formlen
deltas*2*g=v1^2-v0^2
her udnytter du blot at når den er højest er hastigheden 0

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

ja, som #6 siger, så er det nødvendigt at skrive enhederne, som jeg også har gjort i mit indlæg, ellers bliver det alt for uoverskueligt,
du skal selv gøre det nu, så du kan se at resultatet kommer ud i den rigtige enhed.

Skriv et svar til: stenkast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.