Fysik

dybeste tone

23. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej


der står i min opg at

en ung person hører 20 Hz til 20 kHz
bestem bølgelængde for den dybeste tone han/hun kan høre

er det denne formel jeg skal bruge

v=lamba/T

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

bølgeligningen:
c = bølgelængden * frekvensen

Svar #2
23. juni 2007 af thelife (Slettet)

er det sådan her

20kHz*20HZ

eller skal man dvider

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Nej, bølgelængden måles i meter og frekvensen måles i Hertz, eller sek^-1, hvad der er det samme.

Svar #4
23. juni 2007 af thelife (Slettet)

er det sådan

20Hz*100=20000

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

hvor får du de 100 fra? Men kan du ikke vænne dig til altid at skrive enheder, i stedet fir hertz så¨sekund i minus først o.s.v
brug lambda=c/f, hvor c = 330 m/sek

Svar #6
23. juni 2007 af thelife (Slettet)

problemet er at jeg ikke var i skole da de havde haft om det :(

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. juni 2007 af frodo (Slettet)

Din formel
v=lamdba/T
er helt korrekt.
#1: c=lambda*f er IKKE korrekt for lyd.

Din formel kan omskrives til: v=f*lambda
isoler da lambda herfra og sæt ind

Svar #8
23. juni 2007 af thelife (Slettet)

siger du jeg skal isoler lambda

altså sådan mener du

lambda=f/v


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. juni 2007 af frodo (Slettet)

lambda=v/f skal det være.
Lydens hastighed kan du slå op, og så er det bare at sætte ind

Svar #10
23. juni 2007 af thelife (Slettet)



er det sådan her

330 m/s : 20 kHz = 16,5 kHz

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. juni 2007 af frodo (Slettet)

dybeste tone <=> laveste frekvens

du skal stadig have styr på enhederne.
k betyder 10^3
Hz=s-1
det betyder at enheden for lambda bliver: m/s/s^-1=m

Svar #12
23. juni 2007 af thelife (Slettet)

er det sådan du mener når du siger k betyder 10^3

20 kHz *1000=20000


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. juni 2007 af frodo (Slettet)

20kHz=20*10^3hz=20000hz

Svar #14
23. juni 2007 af thelife (Slettet)

ok mange tak for jeres hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. juni 2007 af Renet (Slettet)

k betyder kilo som netop betyde 1000 (tusinde) og jo er 10^3.

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. juni 2007 af shibbz (Slettet)

mærkeligt, troede et ungt menneske kun kunne høre op til de 18khz

Svar #17
23. juni 2007 af thelife (Slettet)

er khz og hz hvad er forskellen

Brugbart svar (0)

Svar #18
23. juni 2007 af frodo (Slettet)

forskellen er en faktor 1000 da k betyder 1000(!!)

Skriv et svar til: dybeste tone

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.