Matematik

haster eksamen tirsdag

24. juni 2007 af QED (Slettet)
bevis for faktorisering (kender andre men forklar dette)
bogen vil gerne have en til at

du skal betragte et andengrads polynomium f(x)=ax^2+bx+c
med diskrimant d>=0 og lade x1 og x2 være rødderne (evt sammenfaldne) i polynomiet. Brug formlen for rødderne til at udregenge x1+ x2 og x1*x2

udregn derefter a(x-x1)(x-x2)

og vis at det er lig med ax^2 + bx+ c
QED
er det ikke lidt dobbelt at bruge det samme to gange ???dårligt bevis ikke

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Det, du har skrevet er ikke et andengradspolynomium men en funktion F(x)
Der er heller ingen rødder i et polynomium, så alt i alt er det meget forvirrende skrevet.

Sådan her ser det ud:

A*x^2+B*x+C=0 er en ligning i 2. grad, fordi 2 forekommer som den højeste potenseksponent.

A*x^2+B*x+C er et andengradspolynomium

f(x)=A*x^2+B*x+C er en funktion

Du skal sikkert gøre rede for alle tre dele. Start med polynomiet, lav så ligningen og vis, hvordan du finder rødder ved at faktorisere (vist adskillige gange herinde), og tilsidst kan du danne funktionen, som du kan bruge til en grafisk fremstilling.

Svar #2
24. juni 2007 af QED (Slettet)

det er rigtigt desuden er det skrevet af fra en lærer bog og jeg fik indtet svar

Svar #3
24. juni 2007 af QED (Slettet)

det er ikke en stave konkurence det er mat

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juni 2007 af rosiette (Slettet)

flabet sagt når nogen hjælper dig :-S

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juni 2007 af Pitzner* (Slettet)

Du skal da bare være glad for at få svar ;)

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. juni 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

Jeg citerer:

Emne:
Giv dit indlæg et sigende navn. Titler som: "Hjælp" og "Haster" er bandlyste.

Citat slut.

Husk det til næste gang.

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#4
jeg tror ikke OED mente det på den måde, hvis det virkelig er fra en lærebog, så er der en grund til forvirringen...

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. juni 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=53131

Skriv et svar til: haster eksamen tirsdag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.