Matematik
Phytagoras
24. juni 2007 af
Anne-Soffe (Slettet)
Er der nogen, der vil forklare pythagoras? Vi skal til mundtlig eksamen i det på tirsdag.
Svar #1
24. juni 2007 af ABreine (Slettet)
I en retvinklet trekant har man kateterne a og b, samt hypotenusen c. For trekanten ABC gælder, at
a^2+b^2=c^2
Skal i bevise det eller?
a^2+b^2=c^2
Skal i bevise det eller?
Svar #3
24. juni 2007 af ABreine (Slettet)
Så skal i til at snakke geometri.
Tegn et kvadrat. Hver side af kvadratet deler I i 2 stykker(ikke lige store stykker) og kalder dem a og b, så a+b = en side i kvadratet. Nu tegner i så en streg mellem hvert a og b, så der dannes 4 trekanter og et kvadrat i midten. Kvadratet i midten har længden c. I skal så, ud fra almen geometri, argumentere for, at det er et kvadrat i har i midten(vinkler osv). Besiv: Udregn arealet
Areal af trekant: 0,5*g*h
Areal af kvadrat: s^2
Areal for vores trekant med siderne a, b og c:
0,5*a*b
Areal af kvadrat i midten:
c^2
Disse 4 trekanter lagt sammen med arealet af kvadratet i midten giver:
2*a*b+c^2 = A
A kan også skrives: (a+b)^2
2*a*b+c^2=(a+b)^2 <=> 2ab+c^2=a^2+b^2+2ab <=>
a^2+b^2=c^2
Qed
Tegn et kvadrat. Hver side af kvadratet deler I i 2 stykker(ikke lige store stykker) og kalder dem a og b, så a+b = en side i kvadratet. Nu tegner i så en streg mellem hvert a og b, så der dannes 4 trekanter og et kvadrat i midten. Kvadratet i midten har længden c. I skal så, ud fra almen geometri, argumentere for, at det er et kvadrat i har i midten(vinkler osv). Besiv: Udregn arealet
Areal af trekant: 0,5*g*h
Areal af kvadrat: s^2
Areal for vores trekant med siderne a, b og c:
0,5*a*b
Areal af kvadrat i midten:
c^2
Disse 4 trekanter lagt sammen med arealet af kvadratet i midten giver:
2*a*b+c^2 = A
A kan også skrives: (a+b)^2
2*a*b+c^2=(a+b)^2 <=> 2ab+c^2=a^2+b^2+2ab <=>
a^2+b^2=c^2
Qed
Skriv et svar til: Phytagoras
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
