Religion
11 eller 13 i religion?
Jeg sidder her og terper og terper. Nu er der snart en ende på det hele tirsdag hvor jeg skal op i religion og få huen. Jeg har meget bruge for et 11 tal til at rykke mig 0,1 op i snit, og måske give mig en chance for at komme ind på mit drømmeuddannelse.
Er der nogle rigtige kloge hoveder derude der har idéer/ til eller erfaring med at få karakteren helt op at ringe i religion. Må indrømme selv, jeg er bedst til mat og fys, men fik mast et 11 tal ud i mundtligt dansk også ;) så det må kunne lade sig gøre for mig.
;)
Svar #1
24. juni 2007 af Nannok (Slettet)
Svar #2
24. juni 2007 af H-H (Slettet)
Fx Næstekærlighed (kristendom) = almisse/ZAKAT (islam) = gode handlinger for at skabe god karma (buddhisme)
Bare et eksempel på hvordan man fra næstekærlighed kan komme rundt om de fleste religioner. Det samme gælder begreber som frelse, gudsopfattelse, tidssyn, viljens frihed osv.
Held og lykke!
Svar #3
24. juni 2007 af JuMMe^ (Slettet)
- Start med at læs din tekst rigtigt godt igennem
- "Støvsug" teksten for ting du kan tale om! alt der er relevant for den religion du trækker.
- Kom ind på hvilken etik religionen afspejler (nytte, pligt eller tabuetik?)
- Perspektiver gerne til andre religioner. F.eks. jeg trak en tekst om bøn, hvor jeg perspektiverede til islam, hvor man også benytter bøn.
- Hav styr på grundbegreberne som myte, lignelse, afmythologisering, rite, ritual, helligt, profan osv.
Håber du kan bruge det til noget.
Held og lykke!
Svar #4
24. juni 2007 af kliim (Slettet)
Jeg går straks i krig.
Svar #5
24. juni 2007 af Hano- (Slettet)
Jeg har samlet et godt sæt noter, som er lagt i orden, og er lige til at finde ud af.
også har jeg et religionsleksionkon, som er yders brugbart for alle. det vil jeg anbefale at du skaffer dig, hvis du ikke har et allerede.
Svar #6
25. juni 2007 af Charls88 (Slettet)
Start med at give ovreblik; jeg vil starte med at præsentere teksten og derefter gå i dybden med en analyse for undervejs og til sidst at perspektivere til relevant stof. Så tænker lærer/censor "okay, der er en der har styr på det" = godt førstehåndsindtryk
Så præsenterer du teksten. Valfarten er en af de 5 søjler indenfor Islam og de står i Koranen - deres hellige bog. Fortæl hvad der står i teksten linje for linje og sig HVOR det står. gør rede for søjlen generelt og perspektiver til de andre søjler ved kort at fortælle hvad de går ud på hver især.
Perspektiver umotiveret eks. Koranen med Jesus, den transcendente/tilbagetrukne gud i både kristendom og islam med eks. primitiv rel hvor gud er i alt.
Tal lidt om polyteisme/flerguderi; muslimer mener jo at kristne er polyteister pga treenighedslæren som jo i virkeligheden for os er én gud i 3 skikkelser..
Og ikke mindst.. vær forberedt på at der godt kan dukke mærkelige spørgsmål op fra lærer/censor som du måske ikke umidbart synes er relevant i sammenhængen. Det er for at checke om du også kan resten af dit pensum. Eks. blev jeg spurgt ind til sækularisering uden at det blev rigtig aktuelt i det jeg sagde.
Men ja, kort sagt ( ;) ) vær forberedt, hav nogle smarte begreber som du bare Kan og styr showet selv. Bare snak selvom du måske finder det lidt urelevant. Dee er der for at se hvad du kan :)
Håber du orkede at læse min lille roman, og held og lykke til eksamen :)
Svar #8
25. juni 2007 af Bayat (Slettet)
Svar #10
25. juni 2007 af kliim (Slettet)
;)
Svar #11
25. juni 2007 af Bayat (Slettet)
Svar #12
25. juni 2007 af kliim (Slettet)
Så bliver jeg meget glad ;)
Svar #13
25. juni 2007 af kliim (Slettet)
;)
Svar #14
25. juni 2007 af tiltvincent (Slettet)
Svar #15
25. juni 2007 af chickyfreaky (Slettet)
Svar #17
25. juni 2007 af rere12333 (Slettet)
Svar #18
25. juni 2007 af Ralphi (Slettet)
Svar #19
26. juni 2007 af mariamusen3 (Slettet)
[email protected]
