Matematik

Førstegradsligning

26. juni 2007 af 12we34rt (Slettet)
X (i anden) + 5 = 9 er det en førstegradsligning..
Og hva vil det sigemblandt ligningerne skal optræde både første- og andengradsligning, hvor den ubekendte er eksponent?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2007 af smukke_nielsen (Slettet)

Det er ikke en 1.grads ligning, da grafen herfor er en parabel. Forstår ikke det andet du skriver.

Svar #2
26. juni 2007 af 12we34rt (Slettet)

Kan du komme med et eksempel på en førstegradsligning?
Hvad vil de sige at ligninger skal optræde både første- og andengradsligning, hvor den ubekendte er eksponent?

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. juni 2007 af Esbenps

En n'te-gradsligning er en ligning, hvor x optræder i højst n'te potens. Fx:

x + 5 = -3x - 7 (førstegradsligning, da der kun optræder x^1)

2x² - 3 = 9 (andengradsligning)

x² = 5x - 3 (andengradsligning)

5x^7 = 5 (7.gradsligning)

osv

Skriv et svar til: Førstegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.