Matematik

differentialkvotienten for ax+b og f(x)^2 for

26. juni 2007 af mingus (Slettet)
Hej alle.

Er der nogen der kunne hjælpe mig med disse to diffenrentialkvotienter?
Er rimelig lost, det går i hvert fald galt.

på forhånd tak

Søren

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2007 af mathon


(ax+b)' = a

(f(x)^2)' = 2*f(x)*f'(x)

Svar #2
26. juni 2007 af mingus (Slettet)

Det skal lige siges at det skal udledes:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2007 af mathon


differentiation af sammensat funktion:

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=54893

den lineære kan du selv udlede

Svar #4
26. juni 2007 af mingus (Slettet)

Det tror jeg sgu ikke!
Fatter ingenting lige nu

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. juni 2007 af Duffy

(f(x)^2)' = 2*f(x)*f'(x)

er korrekt.

Du skal bruge sammensat differentiation.

Lad f(x) være den indre funktion og det at opløfte til i anden være den ydre funktion.

Dvs du skal bruge formlen for sammensat differentiation:

Formel (79) i formelsamlingen.

(g o f)'(x) = g(f(x))' = g'(f(x))·f'(x)

Lad f nu være din indre funktion og g=y^2 være din ydre funktion. Så fås i dit tilfælde

g'(f(x))·f'(x) = 2·f(x)·f'(x)


De g'(f(x)) = 2·f(x) fås

ved at sige at hvis f(x) = y

så er g(f(x)) mht f(x) lig med y^2

denne differentieres som en potensfunktion

(x^n)' = n·x^(n-1)

så (y^2) = 2y = 2f(x)


Alt i alt fås


g'(f(x))·f'(x) = 2·f(x)·f'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. juni 2007 af Duffy

Der skulle i tredie nederste linie stå:

så (y^2)' = 2y = 2f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. juni 2007 af Duffy

Brug 3-trins-reglen på den lineære funktion

f(x) = ax+b eller y = ax+b

Lad D være "delta".

1) Dy = f(xo+h)-f(xo) = a(xo+h)+b - (axo+b) =

axo + ah + b - axo - b =

axo + ah + b - axo - b =

ah


2) 1) Dy/h = ah/h = a


3) lim {h->0} Dy/h = lim {h->0} a = a


Altså er

(ax+b)' = a



Svar #8
26. juni 2007 af mingus (Slettet)

Mange tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. juni 2007 af Duffy

Vi tager den lige en gang til lidt pænere.

1) Dy = f(xo+h)-f(xo) = a(xo+h)+b - (axo+b) =

axo + ah + b - axo - b =

(axo - axo) + ah + (b - b) =

ah


2) Dy/h = ah/h = a


3) lim {h->0} Dy/h =

lim {h->0} a = a


Altså er

(ax+b)' = a

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. juni 2007 af Mastercook (Slettet)

hihi :P
Det skal lige siges, at Mingus skulle bruge dette bevis til eksamen i morgen (onsdag. d 27/6), og hans matematik lærer skrev til ham per mail, at der var en der havde svaret ham inde på studieportalen angående et bevis der skulle udledes:D
Haha :D Ikke rart mingus ;)
Men held og lykke med eksamen i morgen.

Svar #11
27. juni 2007 af mingus (Slettet)

Sødt.

Skriv et svar til: differentialkvotienten for ax+b og f(x)^2 for

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.