Generelt

(DP) Serie

28. juni 2007 af DanielPetersen (Slettet)
76421488562,?,?,?

Skriv de tre sidste tal.

God fornøjelse!

.. og tillykke til studenterne! ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juni 2007 af iB (Slettet)

Hint?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juni 2007 af DeciMat (Slettet)

2^3 -1, 2^3 -2, 2^2, 2^1, 2^0, skift 2^2, 2^3, 2^3, 2^2 +1, 2^3 -2
og hvorfor 2^1 burde dit sidte tal ikke være 7 i stedet for 2

forkert ressonnement så må du godt komme hint.

Svar #3
28. juni 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Serien er skrevet rigtig op. Tanken er interessant.

Hint: Der skal kun fokuseres på hvert enkelt tal og "springet" til de næste.
7 6 4 2 1 4 8 8 5 6 2 ,?,?,?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juni 2007 af DeciMat (Slettet)

diff. mellem tallene følger dette mønster
i frst række 1 2 2 1 3 4 4 3 1 4
i andn række 1 0 1 2 1 0 1 2 3
i tred række 1 1 1 1 1 1 1 1

de sidste tre tal

1 3 4


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. juni 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Skal man ikke bruge den modulære aritmetik?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. juni 2007 af stræber-pigen (Slettet)

NÅRH! Nu har jeg den ! Den skal deles op, så der er to adskilte serier.

Den ene angiver det sidste ciffer i syv-tabellen, mens den anden angiver det sidste ciffer fordoblingerne.

Eks. Vi regner så i modulo 10.

7*2 = 4, 7*3 = 1, 7*4 = 8 osv.

6*2 = 2, 6*2*2 = 4, osv.

De tre sidste cifre er derfor
7*7 = 9.
6*2=2, og 2*2=4.

Løsning: 2,9,4.

Serien vil derfor gentage sig selv i en evighed, hvilket den også gør.

Svar #7
28. juni 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#6 Tillykke! Du er videre i DP - Konkurrencen!

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. juni 2007 af The Master (Slettet)

Hvad kan man vinde i din konkurrence?

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. juni 2007 af The Master (Slettet)

Det er for fjernt !
Dine opgaver er for fjerne til min hjerne !

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. juni 2007 af DeciMat (Slettet)

Ja men det er gode.
Og det er sundt at tumle rundt.
Se mit svar, i stedet for at finde 7 tabellen spørger jeg om det sidste tal ikke skulle være 7.
Så et eller andet sætter disse opgaver igang.

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. juli 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#10 Hvorfor 7 ?

Skriv et svar til: (DP) Serie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.