Matematik
advanc. Trigeometri
04. maj 2004 af
Windcape (Slettet)
Hey.. er der nogle der kan hjælpe med denne opgave: http://www.shadowweb.frac.dk/mathelp7.gif
P.S. atan = arctan = tan^-1
- På forhånd tak :)
P.S. atan = arctan = tan^-1
- På forhånd tak :)
Svar #1
04. maj 2004 af Dominik Hasek (Slettet)
Jeg er ikke helt med på notationen, men jeg går ud fra, at du skal vise følgende:
v1 = arctan(tan(v)/2^(1/2))
Er det rigtigt forstået?
v1 = arctan(tan(v)/2^(1/2))
Er det rigtigt forstået?
Svar #2
04. maj 2004 af Windcape (Slettet)
v1 = arctan (tan(v)/KVROD(2))
KVROD = kvadratrod...
Jeg kan nemlig ikke lige se
hvordan jeg skal kunne bevise at det passer..
KVROD = kvadratrod...
Jeg kan nemlig ikke lige se
hvordan jeg skal kunne bevise at det passer..
Svar #3
04. maj 2004 af Brian (Slettet)
2^(1/2) er det samme som kvrod(2).
Jeg ser tegningen som et tag set ovenfra. v betegner rejsningen i "tværsnit", d.v.s. tagets "skråhed" i forhold til vandret.
v1 betegner skotrendens rejsning i forhold til vandret.
Se sådan her på det: hvis gavlen var 2 meter bred, så er der 1 meter ind til midten, lige under kippen.
Derved bliver kippens højde over loftet lig med 1*tan(v) = tan(v).
Denne højde gælder jo også for skotrendens ende, men fordi skotrenden løber å skrå ind over taget, bliver den tilsvarende længde en over loftet længere, og vinkelen derfor mindre.
Hvor meget mindre? Jo, "grundlinien" bliver 1*kvrod(2), hvilket du kan se, ved at tegne et kvadrat fra hushjørnet til lige under skotrendens ende.
tan(v1) er jo højde divideret med grundlinie i den retvinklede trekant, der står på højkant, og som har skotrenden som hypotenuse. D.v.s.
tan(v1) = højde / grundlinie = tan(v)/kvrod(2).
Dit resultat kommer nu ved at tage arctan (atan, tan^-1) på begge sider.
Hvis gavlen havde en anden bredde, får du det samme, fordi du kommer til at dividere den halve bredde ud med sig selv i brøken.
Jeg ser tegningen som et tag set ovenfra. v betegner rejsningen i "tværsnit", d.v.s. tagets "skråhed" i forhold til vandret.
v1 betegner skotrendens rejsning i forhold til vandret.
Se sådan her på det: hvis gavlen var 2 meter bred, så er der 1 meter ind til midten, lige under kippen.
Derved bliver kippens højde over loftet lig med 1*tan(v) = tan(v).
Denne højde gælder jo også for skotrendens ende, men fordi skotrenden løber å skrå ind over taget, bliver den tilsvarende længde en over loftet længere, og vinkelen derfor mindre.
Hvor meget mindre? Jo, "grundlinien" bliver 1*kvrod(2), hvilket du kan se, ved at tegne et kvadrat fra hushjørnet til lige under skotrendens ende.
tan(v1) er jo højde divideret med grundlinie i den retvinklede trekant, der står på højkant, og som har skotrenden som hypotenuse. D.v.s.
tan(v1) = højde / grundlinie = tan(v)/kvrod(2).
Dit resultat kommer nu ved at tage arctan (atan, tan^-1) på begge sider.
Hvis gavlen havde en anden bredde, får du det samme, fordi du kommer til at dividere den halve bredde ud med sig selv i brøken.
Skriv et svar til: advanc. Trigeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
