Matematik

Bestem f (mærke) (x)

02. juli 2007 af kebaab (Slettet)
En funktion f er givet ved forskriften:

f(x)= 4x^2 - 40x + 48*ln(x) + 31 x > 0

Bestem f´(mærke)

Håber nogen kan hjælpe.
Er gået helt i sort :s?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

8x-9+48/x

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juli 2007 af Darwin (Slettet)

#1

Nej

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juli 2007 af ibibib (Slettet)

Hvis
f(x)= 4x^2 - 40x + 48*ln(x) + 31 , x > 0
så er
f'(x) = 8x-40+48/x

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#2 jo
Men der skal sikker stå 31 i det sidste led og ikke 31x, så kan du skrive den:
(x-3)*(x-2)>0, og så tage den derfra.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Resultatet, du gerne skulle være nået frem til er:
x3

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juli 2007 af ibibib (Slettet)

Mon ikke x>0 blot er Dm(f)?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#6
Ikke nødvendigvis, idet logaritmen til et negativt tal er på formen x+yi (ln(-1)=3,142i), men hvis definitionsmængden er de reelle tal, og det er de jo nok her, så jo.
Jeg går dog ud fra, at "kebaab" skal finde de x-værdier for hvilke funktionen er positiv, ellers var der ikke megen idé i at skrive opgaven op på den måde det er gjort.

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Der skulle så have stået:
03

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg ser jo, at det er f, der skal være positiv og ikke f', så vi får:

5-1/2*sqr(69)<x<5+12*sqr(69)

det så jeg ikke lige i forbifarten, men desuden skal vi vel blot bestemme f' og ikke finde grænser, derfor kan du jo godt prøve, om du kommer til det samme kebaab

Skriv et svar til: Bestem f (mærke) (x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.