Matematik

Kan man bruge pythagoras nu?

09. juli 2007 af Billal001 (Slettet)
Alle ved at pythagoras er a2+b2=c2

MEN..

Kan man bruge pythagoras til at finde en katete.. Hvis der nu bliver oplyst a og c kan man så finde b ved at bruge pythagoras?

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juli 2007 af Mariecph (Slettet)

ja, så vidt jeg ved, skal man bruge omvendt pythagoras?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juli 2007 af kleif

Ja da..
Du ved jo at:

a²+b²=c² => b²=c²-a²

Svar #3
10. juli 2007 af Billal001 (Slettet)

Skal man så bare minus isteden for plus?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juli 2007 af rosiette (Slettet)

ja det er jo så minus for plusser du c med a får du ikke b med en helt 3 værdi...når du minusser c^2 og a^2 for du jo differenten (forskellen) som så er lig b

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juli 2007 af rosiette (Slettet)

dvs hvis det var et spørgsmål om c var 10 kr og b var 3 og a var 7,
så ville 10 plus a være 17
men for at finde b som er 3
skal du minus 10-7 som er lig a 3

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juli 2007 af rosiette (Slettet)

skal du minus 10-7 som er lig b *even* 3

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juli 2007 af mathon


...som anført i #2

b^2 = c^2-a^2

så med taleksemplet i #5:

b^2 = 10^2 - 7^2

b^2 = 100 - 49...

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juli 2007 af mikeh (Slettet)

det kan du ihvert fald :P

meeen jeg plejer altid at bruge cos,sin og tangens til alt det værk der :D hihi (selvom det tager længere tid)

Skriv et svar til: Kan man bruge pythagoras nu?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.