Matematik

optimal løsning

10. juli 2007 af omallycat (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe lidt her??
Jeg skal bestemme den optimale løsning:

Jeg har en ligning der hedder 60x-6x^2+120y-5y^2 (ellipse)

Den skal så vidt jeg ved tangere en linie der hedder 15x+10y</=240

skal jeg så ik isolere y i linien og sætte det fundne y ind i min ligning?

hvis ja...er der nogen der gider gøre det for jeg tror mit bliver forkert ved denne fremgangsmåde...sikkert pga en regne fejl.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

1) Den første er ikke en ligning, elipsens ligning er:
x^2/a^+y^2/b^2 = r^2.
Når du får skrevet den lidt om, ser det ud til, at du skal dele igennem med 60

2) Mon ikke der bare skal stå y = -1,5*x + 24? Jeg har isoleret y og delt igennem med 10

Svar #2
10. juli 2007 af omallycat (Slettet)

Jeg ved godt at ellipsens ligning skal stå på den form du referer til. Men er det ikke underordnet, man kan vel godt sætte y ind i den formel jeg har skrevet øverst?

Svar #3
10. juli 2007 af omallycat (Slettet)

altså så jeg får: 60x-6x^2+120(-1,5x+24)-5(-1,5x+24)^2
?? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

jo, det er underordnet

Svar #5
10. juli 2007 af omallycat (Slettet)

men er #3 rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

til #3
jeg har lidt svært ved at se hvad der skal ske efter +120(

60x-6x^2+120??(-1,5x+24)-5(-1,5x+24)^2
er det mig der ikke kan SE?

Svar #7
10. juli 2007 af omallycat (Slettet)

der skal stå gange...ligesom mellem 5 og (-1,5x+24) så vidt jeg ved...jeg har jo sat y værdien ind

Skriv et svar til: optimal løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.