Matematik

skæringspunkt

11. juli 2007 af Mettz (Slettet)
Hej allesammen..
Håber i kan hjælpe mig med denne opgave, ed ikke rigtig hvad jeg skal gøre..

Here goes:

Vi får oplyst at
For et hvert reelt tal b er y=0,5x+b

F(x)= 0,5x^2-x+1,5

Beregn den værdi af tallet b for hvilken den tilhørende linje har netop et punkt fælles med parablen
+
For hvilke værdier af tallet b er der netop to skringspunkter mellem den tilhørende linje og parablen?

Ville blive glad hvis nogen ville hjælpe

På forhånd tak

Mette

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Løs 2.grads-ligningen:
0,5*x+b=0,5*x^2-x+1,5
Diskriminanten = 0 giver netop een løsning.
Prøv det først.

Nu skriver du y i den først ligning og F(x) i den anden, du bør holde dig til en af delene.

Svar #2
11. juli 2007 af Mettz (Slettet)

Jamen sådan står den i bogen.. Y=ligning, f(x) en funktion

Svar #3
11. juli 2007 af Mettz (Slettet)

og jeg har løst andengradsligningen, men jeg får 1,5x+b-0,5x^2-1,5=0
Og det er jo ikke rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Det kan god være, men F(x) og y er det sammen.
1 løsning giver b=3/8

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal opfatte begge udtryk som funktioner:
F(x) = parablen
og G(x) = den rette linie.
Så sætter du F(x) = G(x)

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

ligningen har ingen rødder
d=-2
Toppunktets 1.koordinat er =1

Svar #7
11. juli 2007 af Mettz (Slettet)

Ja det ved jeg, men nu stod det andet i bogen.
Men jeg kan stadig ike få det til at blive 3/8 og jeg ender med 4 led i min andengradsligning

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

Parablen vender op ad i 1. kvadrent

Svar #9
11. juli 2007 af Mettz (Slettet)

Hvad snakker du om Decimat?

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

Jeg løste bare din ligning
F(x)= 0,5x^2-x+1,5

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

Og når den højre side =-2 så burde det være nemt at løse.

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Løser du det jeg skrev i #5 får du:

x1=3/2+1/2*kvadratrod(8b-3)
x2=3/2-1/2*kvadratrod(8b-3)

Hvis der kun skal være et skæringspunkt bliver b=3/8

2 løsninger giver b>3/8

Svar #13
11. juli 2007 af Mettz (Slettet)

Jeg kan godt se hvad jeg skal gøre, men jeg må lave en regnefejl for jeg får ikke det rigtige, må spørger min lærer i morgen, men tusinde tak for hjælpen.. Jeg forstod det, men ikke resultatet..


Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.