Matematik

hjælp !

15. juli 2007 af Smith100 (Slettet)

nogen der kan hjælpe mig med denne her simpel ligning

x-3y=6
y=1/3x-2

kan det passe at jeg har fået x = 0 og Y = -2
hvis ikk det rigtigt, kan i fortælle mig hvordan i gør det...

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juli 2007 af iB (Slettet)

Prøv at isolere y i din første ligning. Hvis du gør det, kan du tænke på de ligninger som linier (y=ax+b), og overvej om de to linier krydser hinanden, og hvad det betyder for dig.

Svar #2
15. juli 2007 af Smith100 (Slettet)


#1
forstår ikk helt hva du mener

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juli 2007 af iB (Slettet)

Jeg kan ikke huske den matematiske begrundelse, men du har grafisk to linier, som ikke skærer hinanden, og derfor findes der ingen reele løsninger til ligningssystemet.

(den kan være jeg er helt galt på den, men se hvad der sker, når du sætter y ind i den første ligning:

x-3(1/3x-2)=6
x-x+6=6

Den ligning kan jo ikke løses, så hvordan har du fået dine resultater?)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Det er den samme ligning skrevet to gange

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juli 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Der er jo uendelige mange løsninger (x,y). Hvad er spørgsmålet?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

#4
er rigtigt
Jeg får i begge tilfælde
x=6+3y
Husk at gange andet ligning igennem med 3.
så får du 3y=x-6

Hvad er det vi skal finde.
Ellers
x=9, y=1

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

Du har lov til (tror jeg) at når en ligning uendelig mange løsninger at sætte x,y=z hvor z=1 og du skal finde x så må y=1
Løsningen er derfor x=6+3*y
x=6+3*1 hvilket er x=9 og y=1

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juli 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
#4 og #5 har givet dig både svaret på dit spørgsmål samt begrundelsen! Glem de andre indlæg!

Skriv et svar til: hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.