Matematik
vinkelhalveringslinier
26. januar 2003 af
d4dr-long (Slettet)
Hvordan bestemmer jeg en ligning for en vinkelhalveringslinie mellem 2 linier jeg kender ligningerne på?
eksempelvis mellem
y = -(3/4)x+(7/4) og
y = (12/5)x+ (7/5)
jeg har regnet skæringspunktet ud til at være (1,1)
Jeg ved at jeg skal sætte 2 distance formler lig hinanden (noget med at der er lige stor afstand fra halveringslinien indtil hvert vinkelben), men nøjagtig hvordan jeg når fra hvor jeg er, og dertil ved jeg ikke, ej heller hvorledes jeg nøjagtigt udleder en ligning af at sætte de 2 formler lig hinanden. Nogen der har nogle gode ideer/vink?
eksempelvis mellem
y = -(3/4)x+(7/4) og
y = (12/5)x+ (7/5)
jeg har regnet skæringspunktet ud til at være (1,1)
Jeg ved at jeg skal sætte 2 distance formler lig hinanden (noget med at der er lige stor afstand fra halveringslinien indtil hvert vinkelben), men nøjagtig hvordan jeg når fra hvor jeg er, og dertil ved jeg ikke, ej heller hvorledes jeg nøjagtigt udleder en ligning af at sætte de 2 formler lig hinanden. Nogen der har nogle gode ideer/vink?
Svar #1
30. marts 2003 af MaMarrachO (Slettet)
Altså - Tangens^-1 til en hældningskvotient er lig vinklen som linien har til vandret...
Så find de 2 vinkler som linierne har med vandret og find gradtallet for halveringslinien. Tangens til denne vinkel er lig hældningskvotienten for den linie du ønsker at finde. Det punkt du har må som jeg forstår det også ligge på linien, op så bruger du bare formlen for b (b=y2 - y1 * a )
Så find de 2 vinkler som linierne har med vandret og find gradtallet for halveringslinien. Tangens til denne vinkel er lig hældningskvotienten for den linie du ønsker at finde. Det punkt du har må som jeg forstår det også ligge på linien, op så bruger du bare formlen for b (b=y2 - y1 * a )
Skriv et svar til: vinkelhalveringslinier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
