Matematik
Log
26. januar 2003 af
R-01xAPS (Slettet)
Hejsa - er der nogle af jer der kan differentere Log(3500-x). Jeg vil selv gætte på at den skal dif. som en sammensat funktion, men jeg kan ikke få det til at passe. Hvis der er en af jer der kan, må i endelig skrive tilbage
Svar #1
26. januar 2003 af SP anonym (Slettet)
Hvis du siger at f(x) = log x og g(y) = 3500 - y så siger kædereglen at:
(f o g)' = f'(g(x))*g'(x)
(f o g)' = f'(g(x))*g'(x)
Svar #2
26. januar 2003 af SP anonym (Slettet)
hvad med at bruge en af log-reglerne, den som siger:
Log(3500-x)= log(3500)/log(x)
også dif. den som en brøk...
Log(3500-x)= log(3500)/log(x)
også dif. den som en brøk...
Svar #3
26. januar 2003 af SP anonym (Slettet)
Ok - jeg kjan ikke få det til at passe.
Jeg skal dif. ligningen:
F(x) = 109400-13669*ln(3005-x)
Ifølge min facitliste skal den give 13660/3005-x men ligemeget hvad jeg gør kan jeg kun få den til at give -13660/3005-x
hvem kan vise mig hvordan man gør det rigtigt?
Jeg skal dif. ligningen:
F(x) = 109400-13669*ln(3005-x)
Ifølge min facitliste skal den give 13660/3005-x men ligemeget hvad jeg gør kan jeg kun få den til at give -13660/3005-x
hvem kan vise mig hvordan man gør det rigtigt?
Skriv et svar til: Log
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
