Matematik

matrixmultiplikation

02. august 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Kan man multiplicere to matricer, hvis de har forskellige størrelser?

Svar #1
02. august 2007 af stræber-pigen (Slettet)

altså hvis rækkerne og kolonnerne disharmonerer fuldstændigt..

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Definitionen er: A er en m*n matrix og B er en r*p matrix, så er produktet AB (i denne orden) defineret kun hvis r=n. Resultatet er så en m*p matrix C

Svar #3
02. august 2007 af stræber-pigen (Slettet)

jeg sender dig lige en matrix jeg fumler rundt med...

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

OK, så sæt den ind på min mail, og har du andre spørgsmål vedrørende den lineære algebra, så kommer du bare med dem hen ad vejen.
Jeg skal lige i byen først!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. august 2007 af piper (Slettet)

Bemærk blandt andet at den kommutative lov for multiplikation fejler. Det er noget, man godt kan komme til at glemme i starten. Dvs. at hvis A*B OG B*A er defineret, så er de to produkter ikke nødvendigvis ens.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. august 2007 af Euler (Slettet)

Der gælder følgenede regler for matrixmultiplikation:

(A*B)*C=A*(B*C) og A*(B+C) =A*B +AC , forudsat, at de anførte produkter kan dannes. Dette skyldes, at de tilsvarende regler gælder for sammensætning af afbildninger:

(f o g) o h = f o (g o h)

og

f o (g + h) = f o g + (f o h)

Skriv et svar til: matrixmultiplikation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.