Psykologi

Psykologi C - hvad går det ud på

11. august 2007 af htxFREAK (Slettet)
På mandag starter vi i skole igen (i hvertfald nogle af os), og i den forbindelse skal jeg til at have et nyt fag, nemlig psykologi c. Jeg har googlet faget, og fundet nogle informationer om det, men jeg tænkte bare på, hvad er jeres opfattelse af psykologi c:

Hvad gør det interessant??
Hvad går det i bund og grund ud på??
osv.

PF Tak :D

Brugbart svar (2)

Svar #1
12. august 2007 af Truly (Slettet)

Jeg vil også gerne vide lidt positivt om Psykologi B - da jeg er meget ked af, at jeg skal have det

Brugbart svar (2)

Svar #2
12. august 2007 af Hoys (Slettet)

# 0 - Jeg syntes faget var voldsomt spændende, da jeg havde det. Jeg havde det på den gamle reform, men går ikke ud fra, at faget har ændret sig betydeligt. Det går ud på, at du får indsigt i forskellige psykologiske teorier og retningslinjer fx behaviourisme, eksistentialisme og psykoanalyse. Derefter bruger du din viden til at forklare, hvorfor folk reagerer som de gør i forskellige "cases" eller hverdagsbeskrivelser af mennesker. Det meste af tiden går derfor med klassediskussioner om menneskeadfærd og årsagerne til det.

De fleste (i hvert fald på min skole) havde en opfattelse af, psykologi som værende et nemt "tøsefag". Men det er på ingen måde sandt! Godt nok er der ingen afleveringer på C-niveau, men du skal stadig kunne redegøre for et hav af psykologiske teorier og vurdere dem i forhold til andre livssyn.

Faget er sindsygt spændende, og du kan godt glæde sig til at skulle have det. (=

Brugbart svar (2)

Svar #3
12. august 2007 af Gitte_T (Slettet)

Jeg har haft psykologi på hh sammen med htxerne, og ja :-) synes det var et super spændende fag (og samtidig meget afslappende :-P). Vi startede med udviklingspsykologien og sådan (Freud, Erikson), hvorefter vi kom ind på og lærte noget omkring personlighedspsykologien, indlæringspsykologien osv.

De ting man lærer kan man ofte bruge i andre fag (især dansk - min psykologilærer var også dansk lærer, så han blandede tit fagene ind i hinanden).
Oftest startede vi undervisningen med at lære noget teori, bagefter lavede vi nogle cases, som vi så til sidst diskutterede sammen med læreren/resten af holdet. Ellers lavede vi også nogle forskellige forsøg og sådan.

Vi havde så ca. fem afleveringer på vores hold, men det var ikke noget der tog særlig lang tid at lave.

Svar #4
12. august 2007 af htxFREAK (Slettet)

Mange tak for jeres svar. Jeg har også selv haft den opfattelse, at det er et svært men utrolig interessant fag, og jeg glæder mig meget til at skulle starte på det i morgen :D


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. august 2007 af rikshan (Slettet)

Jeg havde psykologi sidste år på C niveau
Og det efter den nye reform. Jeg tror ikke rigtig det har nogen betydning hvilken reform det er.
Men jeg kan fortælle dig med sikkerhed at det er et utroligt spændende fag, hvor du kommer omkrig menneskets tanker og handlinger.

Jeg håber du kommer til at elske det:)

Brugbart svar (2)

Svar #6
10. januar 2008 af Kristinadk (Slettet)

hej. nu har jeg haft psykologi i 6måneder og det var utrolig fedt. valgte det i første omgang for at fylde ud for at få su. men blev helt grebet af det.... psykologi undervisning er forskelligt men man lære en masse om andre og en selv.
håber i bliver glad for det....
lige fpr at blære mig så fik jeg 10 :D hehe... er ret stolt

Brugbart svar (2)

Svar #7
12. januar 2008 af nørd240 (Slettet)

:) jeg skal måske også vælge det til næste år

Skriv et svar til: Psykologi C - hvad går det ud på

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.