Matematik
Vektorregning (multiplikation)
20. august 2007 af
MortenJA (Slettet)
Hej,
jeg er blevet stillet følgende opgave (jeg har været så fræk at tage et billede af opgavebeskrivelsen, da det er nemmere for mig og mere tydeligt for jer):
http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=63859
a) Bestem de reele tal t1 og t2, så
t1 * a + t2* b = c
Jeg er kommet frem til et nogenlunde svar, men det er vha. af at prøve mig frem, så ville være rart hvis jeg kunne finde ud af hvordan jeg regner mig frem til det :)
Mit svar er
t1 = -0,857143
t2 = -0,714285
jeg er blevet stillet følgende opgave (jeg har været så fræk at tage et billede af opgavebeskrivelsen, da det er nemmere for mig og mere tydeligt for jer):
http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=63859
a) Bestem de reele tal t1 og t2, så
t1 * a + t2* b = c
Jeg er kommet frem til et nogenlunde svar, men det er vha. af at prøve mig frem, så ville være rart hvis jeg kunne finde ud af hvordan jeg regner mig frem til det :)
Mit svar er
t1 = -0,857143
t2 = -0,714285
Svar #1
20. august 2007 af ibibib (Slettet)
2 ligninger med 2 ubekendte.
3t1+2t2 = -4
og
4t1-2t2 = -2
3t1+2t2 = -4
og
4t1-2t2 = -2
Svar #2
20. august 2007 af Civilingeniøren (Slettet)
Hej MortenJA
Først og fremmest flot gættet - dit svar er korrekt ;-)
Hvis du har lært om matricer er svaret blot at du skal opsætte vektorerne a, b og c i en matrice og reducere til række reduceret echelonform (rref).
Hvis du ikke har lært om matricer endnu er dette nok lige lovlig meget at forlange... :-) Her kan du i stedet tænke på opgaven som to ligninger med to ubekendte. Dvs:
t1 * a1 + t2 * b1 = c1
og
t1 * a2 + t2 * b2 = c2
Ligner det noget du kender?
Først og fremmest flot gættet - dit svar er korrekt ;-)
Hvis du har lært om matricer er svaret blot at du skal opsætte vektorerne a, b og c i en matrice og reducere til række reduceret echelonform (rref).
Hvis du ikke har lært om matricer endnu er dette nok lige lovlig meget at forlange... :-) Her kan du i stedet tænke på opgaven som to ligninger med to ubekendte. Dvs:
t1 * a1 + t2 * b1 = c1
og
t1 * a2 + t2 * b2 = c2
Ligner det noget du kender?
Skriv et svar til: Vektorregning (multiplikation)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
