Matematik

endnu et problem

21. august 2007 af Milldirt (Slettet)
jeg skal løse ligningen:

2x^2+9x-5=0

jeg ´synes jeg har prøvet alt for at få x til at stå alene, men når jeg regner efter på lommeregneren, giver den forskellige resultater hver gang. jeg har en lommeregner med solver, men må ikke bare tage resultatet fra den. x skal enten være -5 eller 0,5.

nogen der kan fortælle mig hvad jeg skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2007 af ibibib (Slettet)

Det er en andengradsligning.
d=b²-4ac
osv.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2007 af mathon


se evt.
http://www.peecee.dk/index.php?id=45312

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2007 af mathon


2x^2+9x-5=0

a=2, b=9 og c=-5

d se #1

Svar #4
21. august 2007 af Milldirt (Slettet)

så x bliver (-9+/-kvadratroden af 121)/4?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2007 af ibibib (Slettet)

Ja.

Svar #6
21. august 2007 af Milldirt (Slettet)

mange tak:-)

Skriv et svar til: endnu et problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.