Matematik

Aflevering med integral

22. august 2007 af mera88 (Slettet)
Hey.

Jeg er ved at lave matematikaflevering.
Er kommet til to opgave der lyder:

1. Grafen for f(x) = x^3 - 9x afgrænser sammen med x-aksen i anden kvadrant en punktmængde, som har et areal.
a. bestem areal af denne punktmængde.



2. Parablen med ligningen y = 9 - x^2 og linjen med ligningen y = x + 3 afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
a. Skitser M i et kordinatsystem, og bestem arealet af M.



I må meget gerne regne dem ud - eller fortælle mig hvordan og hvilke formler mm. Kan slet ikke huske vi har haft om dette.!
På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Har du ikke et grafprogram? Du skal blot finde integralet af funktionerne. I 2 skal du bruge integralet af (f(x) -g(x))dx og så sætter du x+3=9-x^2 for at finde skæringspunkterne. Hvis du stadig ikke kan komme videre så vil jeg gerne regne det ud,men prøv først selv, det er det sundeste.

Svar #2
22. august 2007 af mera88 (Slettet)

Jeg har ikke noget grafprogram.. kun min ti-89 lommeregner.

Tror godt jeg kan regne opgave 2 ud nu, prøver.

Men opgave 1, hvilken formel?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Spørgsmål 1 f(x)=0<=>x^3-9*x=0<=>x=0 eller x=3 eller x=-3 .Så du skal altså integrere funktionen fra - 3 til 0 og får (forhåbentlig) 81/4

Svar #4
22. august 2007 af mera88 (Slettet)

du må gerne regne det ud. Tror først jeg forstår hvorfor når jeg ser et resultat?!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Blir for bøvlet uden grafik, du får grænserne - 3 og 2 i spørgsmål 2.

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2007 af Duffy

#2: Ak og ve! TI-89 ER en graf-regner!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

kender ikke TI 89, jeg har den allerførste Texas programmerbare lommeregner fra 1970.

Brugbart svar (1)

Svar #8
22. august 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=64127

Brugbart svar (1)

Svar #9
22. august 2007 af mathon


#0

...grib fat i din TI-89-manual og studer håndtering af graffunktioner!!!

Svar #10
26. august 2007 af mera88 (Slettet)

tak mathon.. Jeg kigger lige på det nu ;-)

Skriv et svar til: Aflevering med integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.