Matematik

a betydning i f(x) = ax + b

22. august 2007 af kp89 (Slettet)
hvad er a betydning i forskriften f(x) =ax+b?
f.eks. sådan en opgave:

Vandrør udvider sig ved opvarmning. Ved montering af et PEX-plastrør til varmt vand var temperaturen 200C og længden af røret 25,00 meter. Når temperaturen stiger til 600C bliver røret 0,18 meter længere. Rørlængden f(x), målt i meter, som funktion af temperaturen x, målt i 0C, har en regneforskrift af formen f(x) = ax + b.

a) Beregn tallene a og b, og angiv betydningen af tallet a.

altså a er hældningskoficienten ik? men hvis man skal skrive mere på? hva så:D

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2007 af dnadan (Slettet)

Du har disse to punkter:
(200;25) og (600;(25,00+0,18))

Med disse kan du beredne a og b vha. af følgende formler:
a=(y2-y1)/(x2-x1)

og
y=ax+b <=> y-ax=b


Svar #2
22. august 2007 af kp89 (Slettet)

ups fik taget hele opgaven med:d

har beregnet a og b men skal forklare hvad betydning a værdien har:D

kan du give en hurtig forklaring..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2007 af dnadan (Slettet)

b= rørlængden ved 0 grader celcius
a= svarende til dét rørlængden stiger pr. stegen grad...(kringlet skrevet, men dét betyder det)

Svar #4
22. august 2007 af kp89 (Slettet)

supper takker;):P

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2007 af allan_sim

#4.
Når du bliver spurgt om betydningen i en konkret anvendelsesopgave, skal du relatere til, hvad x og y står for i din opgave. Da hældningskoefficienten a altid er ændringen i y-værdien, når x-værdien ændres med 1, kan du reelt blot indsætte den faktiske betydning af x og y.

Har du f.eks. en opgave, hvor x er antal år efter 2005, og y er antal brugere på Studieportalen (selvom den nok ikke er lineær, når det kommer til stykket), og har du fundet en lineær forskrift for denne sammenhæng, så vil a i dette tilfælde betyde, hvor mange flere brugere (ændring i y), der kommer pr. år der går (ædnring i x på 1).

Ok?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2007 af mathon


se sammenhængen
i
http://www.peecee.dk/index.php?id=64222

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2007 af mathon


rettelse:

i link'ets 2. forklaringslinje skal L1 udskiftes med L2

Skriv et svar til: a betydning i f(x) = ax + b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.