Matematik

hjælp

22. august 2007 af jamila20 (Slettet)
hvordan laver man denne opgave uden hjælpermidler

en funktion f er bestemt ved
f(x) = log(x i anden -6)
bestem definitionsmængden for f
og løs ligningen f(x) = 1

jeg vil gerne have forklaringer på hvordan man gøre det trin for trin
jeg håber der nogen der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2007 af peter lind

x^2-6 > 0 <-> (x-kvrod(6)*(x+kvrod(6) > 0 <-> x > kvrod(6) eller x <
kvrod(6)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Definitionsmængden for funktionen f er de tal som x kan antage. Hvis du fx indsætter x=-2 får du et "ikke-reelt resultat". Dette skyldes, at det ikke giver mening at tage logaritmen til tal der er mindre end eller lig med 0.

Af denne grund skal du starte med at sørge for at udtrykket inde i parantesen, dvs. x^2-6, er større end 0.

Herved fås definitionsmængden for x til:

x^2-6 > 0
<=>
|x| > kvrod(6)

Dernæst løses ligningen på følgende vis:

log(x^2-6) = 1
<=>
10^log(x^2-6) = 10^1
<=>
x^2-6 = 10
<=>
x^2 = 16
<=>
x = +/- 4

Til sidst kontrolleres om løsningen ligger inden for definitionsmængden - gør den det? ;-)

JW

Svar #3
22. august 2007 af jamila20 (Slettet)

det forstod jeg ikke jeg vil ikke bare have det regnet ud med forklaringer sådan så jeg kan lave selv de andre gange

Svar #4
22. august 2007 af jamila20 (Slettet)

Civilingeniøren tak for din gode forklaring den sider meget godt nu :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

#4

Det er fint! Men hvad er svaret til mit spørgsmål så? ;-)

Svar #6
22. august 2007 af jamila20 (Slettet)

heheheh svar er at den lægger fint :)

Svar #7
22. august 2007 af jamila20 (Slettet)

heheheh svar er at den lægger fint :)

Svar #8
22. august 2007 af jamila20 (Slettet)

heheheh svar er at den lægger fint :)

Svar #9
22. august 2007 af jamila20 (Slettet)

heheheh svar er at den lægger fint :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. august 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Jeps ;-)

Fordi x = +/-4 nummerisk er større end kvrod(6) = 2,45, og dermed tilhører definitionsmængden.

Svar #11
22. august 2007 af jamila20 (Slettet)

men hvad siger du til min mail som jeg sendte dem

Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.