Matematik

Integralregning_2

23. august 2007 af Rene_Larsen (Slettet)
Vis, at G(x) = 6ln(x)-3x^2 + 6x er en stamfunktion til
g(x) = 6(1-x^2+x)/x, x > 0.


Jeg har prøvet at differentieret G(x), men kan ikke samle leddene.

Det passer ikke overens med g(x).


6ln(x) = 6/x
3x^2 = x^3
6x = 3x^2

Har jeg gjort noget galt her?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2007 af allan_sim

#0.
Ja, du har integreret midterste og sidste led - ikke differentieret.

Svar #2
23. august 2007 af Rene_Larsen (Slettet)

6x = x
3x^2 = 6x ??

Nu er jeg lidt lost.. hehe

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2007 af mathon


x>0:


G'(x) = (6ln(x)-3x^2 + 6x)' = 6*(1/x)-3*(2x)+6 = 6/x-6x^2/x+6x/x = 6(1-x^2+x)/x

Skriv et svar til: Integralregning_2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.