Matematik
Formler og ligninger
23. august 2007 af
J_Diederichsen (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med nedenstående opgaver?
3002 B:
Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften
y = 31,5 * 0,887^t
hvor t er tiden.
a) Bestem t for y = 19
Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften
z = 20,3 + 61,4 * 0,884^t
hvor t er tiden.
b) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15
3002 B:
Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften
y = 31,5 * 0,887^t
hvor t er tiden.
a) Bestem t for y = 19
Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften
z = 20,3 + 61,4 * 0,884^t
hvor t er tiden.
b) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15
Svar #1
23. august 2007 af piper (Slettet)
I a) skal du isolere t ved brug af en af logaritmeregnereglerne (se efter i din bog)
I b) skal du bestemme t når y er lig 15 i den første ligning. Herefter skal du indsætte denne t-værdi i den anden ligning og bestemme z.
I b) skal du bestemme t når y er lig 15 i den første ligning. Herefter skal du indsætte denne t-værdi i den anden ligning og bestemme z.
Svar #2
26. august 2007 af Bruger slettet (Slettet)
A) 19= 31,5*0,887^t
19/31,5=0,887^t
log60317=log0,887^t
HUSK isolere t, log0,60317=(t)log0,887
=Log(0,60317)/Log(0,887)
B) ER ikke helt med.. men vil gerne hjæpe dig!
19/31,5=0,887^t
log60317=log0,887^t
HUSK isolere t, log0,60317=(t)log0,887
=Log(0,60317)/Log(0,887)
B) ER ikke helt med.. men vil gerne hjæpe dig!
Skriv et svar til: Formler og ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
