Matematik

Reducering

25. august 2007 af Izabella (Slettet)
1) (3+a)* (4-a) + (5-a) * (2-a)

2) (a+b-c) * (a+b+c) + (a+b)* (-a-b)

disse skal reduceres.. og ja det vil jeg gerne have hjælp til! En som evt. kunne starte på dem ..



Mvh. mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2007 af -Zeta- (Slettet)

1. (3+a)*(4-a) + (5-a)*(2-a)

-a^2 + a + 12 + a^2 - 7a + 10


2. (a+b-c)*(a+b+c) + (a+b)*(-a-b)

a^2 + 2ab + b^2 - c^2 - a^2 - 2ab - b^2

Svar #2
25. august 2007 af Izabella (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvordan du kom frem til det i nr.1
forklaring søges ! ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2007 af -Zeta- (Slettet)

Første led:
(3+a)*(4-a) => 3*4 + 3*-a + a*4 + a*-a => 12 - 3a + 4a - a^2 => -a^2 + a + 12

Andet led:
(5-a)*(2-a) => 5*2 + 5*-a + -a*2 + -a*-a => 10 - 5a - 2a + a^2 => a^2 - 7a + 10

Svar #4
25. august 2007 af Izabella (Slettet)

Okay, tak.

men jeg kan altså ikk finde ud af at gå videre..

den kommer vel til at hedde noget med xxx + 22 !

Men hvordan kommer jeg frem til "xxx" ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
-a^2 + a^2 = 0
a - 7a = -6a
10 + 12 = 22

Altså: -6a + 22

Svar #6
25. august 2007 af Izabella (Slettet)

Nåårh .. mange tak skal du have !!!

Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.