Matematik
stamfunktion
25. august 2007 af
blomst89 (Slettet)
En punktmængde M er afgrænset af førsteaksen, andenaksen, linjen med ligning x=10 og graferne for funktionerne f og g hvor
f(x)=1,5+^4v(x)
g(x)= v(x-1)
Formen af en 10 cm høj glasvase fremkommer ved at punktmængden M drejes 360 omkring førsteaksen
Beregn ved hjælp af stamfunktioner hvor mange cm^3 vand der kan være i vasen.
Har ingen ide om hvordan man gør så håber virkelig at en kan hjælpe mig
f(x)=1,5+^4v(x)
g(x)= v(x-1)
Formen af en 10 cm høj glasvase fremkommer ved at punktmængden M drejes 360 omkring førsteaksen
Beregn ved hjælp af stamfunktioner hvor mange cm^3 vand der kan være i vasen.
Har ingen ide om hvordan man gør så håber virkelig at en kan hjælpe mig
Svar #1
25. august 2007 af ibibib (Slettet)
Du skal beregne rumfabget af det omdrejningslegeme der fremkommer når grafen for g drejes 360 grader omkring førsteaksen.
Svar #3
25. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du skal bruge formlen for rumfanget af et omdrejningslegeme:
V=pi*integralet((f(x)^2)dx , så sætter du grænserne ind. Så finder du på sammen måde volumen af det andet omdrejningslegeme og trækker det andet fra det første.
V=pi*integralet((f(x)^2)dx , så sætter du grænserne ind. Så finder du på sammen måde volumen af det andet omdrejningslegeme og trækker det andet fra det første.
Svar #4
25. august 2007 af ibibib (Slettet)
Grænserne er 1 og 10
pi·S kvrod(x-1)² dx =
pi·S (x-1) dx =
pi·[½x²-x] =
osv.
pi·S kvrod(x-1)² dx =
pi·S (x-1) dx =
pi·[½x²-x] =
osv.
Skriv et svar til: stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
