Matematik

tan^3(x)

25. august 2007 af phonebooth (Slettet)
hej

Nogen der kan give en hjælpende hånd med at differentiere denne funktion:

f(x)=tan^3(x) ?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2007 af ibibib (Slettet)

Det er en sammensatfunktion.

f'(x) = 3tan²(x)·(1+tan²(x))

Svar #2
25. august 2007 af phonebooth (Slettet)

okay tak.. men hvis man skal finde f'(0) gider den ik på lommeregneren?..

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2007 af ibibib (Slettet)

Jo da. f'(0)=0.
Husk at indstille på radianer.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

prøv at substituere, sæt u = tan(x), du = 1+tan^2(x)dx

jeg tror det er det, din lærer er ude efter

Svar #5
25. august 2007 af phonebooth (Slettet)

okay tusinde tak skal i have.. havde ik sat den på radianer.. typisk :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2007 af math-freak++ (Slettet)

Hvis du skal integre den er den sjovere :D

Skriv et svar til: tan^3(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.