Matematik
Find fejl (:
25. august 2007 af
DeutscherDäne (Slettet)
Om tre variable x, y og z oplyses følgende:
z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,
x og y er omvendt proportionale og
y er 10, når x er 1/2
opgave: udtryk z ved x
Jeg er selv kommet så langt:
"Om tre variable x,y og z oplyses følgende:
z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3"
dvs. y = z*3
"x og y er omvendt proportionale "
dvs. y = a/x
"og y er 10, nr x = 1/2"
dvs. y*x=a --> 10*0.5=5=a
y og x har altså forholdet y=5/x
"Udtryk z ved x."
Jeg ved at y = z*3 og at y = 5/x. da y = y, kan jeg sætte z*3 = 5/x der kan omformuleres til z = 5/(x*3). Jeg har nu udtrykt z ved/med x.
z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,
x og y er omvendt proportionale og
y er 10, når x er 1/2
opgave: udtryk z ved x
Jeg er selv kommet så langt:
"Om tre variable x,y og z oplyses følgende:
z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3"
dvs. y = z*3
"x og y er omvendt proportionale "
dvs. y = a/x
"og y er 10, nr x = 1/2"
dvs. y*x=a --> 10*0.5=5=a
y og x har altså forholdet y=5/x
"Udtryk z ved x."
Jeg ved at y = z*3 og at y = 5/x. da y = y, kan jeg sætte z*3 = 5/x der kan omformuleres til z = 5/(x*3). Jeg har nu udtrykt z ved/med x.
Svar #2
25. august 2007 af DeutscherDäne (Slettet)
ah, så "z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3" betyder z afhængig af y og ikke omvendt (:
Svar #3
25. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Ligefrem proportionalitet betyder, at når den ene størrelse vokser, så vokser den anden i samme takt, altså a/b er konstant
Omvendt proportionalitet betyder, at når den ene størrlse vokser, så aftager den anden, altså a*b er konstant
Omvendt proportionalitet betyder, at når den ene størrlse vokser, så aftager den anden, altså a*b er konstant
Skriv et svar til: Find fejl (:
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
