Matematik
omkostningfunktion
26. august 2007 af
conversetropic (Slettet)
Opgaven lyder sådan her:
Vaffelboden vil gerne øge indtægten ved salg af isvafler. Der er derfor foretaget en markedsundersøgelse, som viser sammenhængen mellem udsalgsprisen x ( i kr) og antal solgte vafler y pr. uge:
y = -1,2·x^2 + 3,0·x + 990
0< eller lig med x< eller lig med 30
a)Hvilken udsalgspris skal Vaffelboden vælge, for at omsætningen (indtægten) bliver så stor som muligt?
Hvad bliver da den ugentlige indtægt?
Hver isvaffel koster 5,0 kr at fremstille. Desuden har Vaffelboden faste udgifter på 4000 kr pr uge.
b)Opstil omkostningsfunktionen K(y) for de samlede omkostninger som funktion af antal producerede isvafler.
Bestem desuden omkostningerne som funktion af udsalgsprisen x.
Nogen der keder sig? J har ingen anelse om hvordan man gør :)
Vaffelboden vil gerne øge indtægten ved salg af isvafler. Der er derfor foretaget en markedsundersøgelse, som viser sammenhængen mellem udsalgsprisen x ( i kr) og antal solgte vafler y pr. uge:
y = -1,2·x^2 + 3,0·x + 990
0< eller lig med x< eller lig med 30
a)Hvilken udsalgspris skal Vaffelboden vælge, for at omsætningen (indtægten) bliver så stor som muligt?
Hvad bliver da den ugentlige indtægt?
Hver isvaffel koster 5,0 kr at fremstille. Desuden har Vaffelboden faste udgifter på 4000 kr pr uge.
b)Opstil omkostningsfunktionen K(y) for de samlede omkostninger som funktion af antal producerede isvafler.
Bestem desuden omkostningerne som funktion af udsalgsprisen x.
Nogen der keder sig? J har ingen anelse om hvordan man gør :)
Svar #1
26. august 2007 af ibibib (Slettet)
a) Omsætningen O er udsalgspris·antal solgte vafler:
O(x)=(-1,2·x^2 + 3,0·x + 990)·x.
Find denne funktions maksimum.
O(x)=(-1,2·x^2 + 3,0·x + 990)·x.
Find denne funktions maksimum.
Svar #2
26. august 2007 af conversetropic (Slettet)
taaak, hvad med opgave b...hvordan klarer j den?
Svar #3
26. august 2007 af ibibib (Slettet)
Det kan ikke passe, at du ikke kan løse første del af opgave b.
Skriv et svar til: omkostningfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
