Matematik

ligningsløsning

26. august 2007 af Hami-D (Slettet)
Jeg har et problem med den her ligning. Er ikke sikker på at jeg har lavet den rigtigt.

6+x=0,5x(x-2)

Hvordan regner man den ud? Please hjælp. Den skal regnes om til en andengradsligning tror jeg.

Kan det her passe?

0,5x^2-2x-6=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2007 af mathon


ja - men så skal du løse 2.gradsligningen

Svar #2
26. august 2007 af Hami-D (Slettet)

hehe det er nemt.. Jeg er bare lige usikker på hvor det der x på venstre side ryger hen ?

Svar #3
26. august 2007 af Hami-D (Slettet)

venstre side af lighedstegnet*?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2007 af mathon


6+x=0,5x(x-2)

6+x=0,5x^2-x

6+1x=0,5x^2-1x du trækker 1x fra på begge sider
og får
6 = 0,5x^2-1x-1x = 0,5x^2-2x du trækker 6 fra på begge sider
og får

0 = 0,5x^2-2x-6
eller
0,5x^2-2x-6 = 0, så x ryger ikke nogen steder hen, men reduceres til foranstående ligning

Svar #5
26. august 2007 af Hami-D (Slettet)

Tusinde tak :D

Svar #6
26. august 2007 af Hami-D (Slettet)

men lige et problem til. når du ganger ind i parantesen, hvorfor bliver det så ikke 0,5x^2-2x?

Svar #7
26. august 2007 af Hami-D (Slettet)

og når man siger -1x-1x, bliver det så ikke til plus?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2007 af mathon


-1x-1x = -2x

(-1x)*(-1x) = x^2

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2007 af mathon


0,5x(x-2) = 0,5x*x - 0,5x*2 = 0,5x^2 - x...(du benytter a*(b-c) = a*b-a*c)

Skriv et svar til: ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.