Matematik
Reducering
26. august 2007 af
Loup (Slettet)
Hej..
5x^2-5y^2/-10xy+5y^2+5x^2
er der nogen der vil forklare mig hvordan man gør ?
Hej..
5x^2-5y^2/-10xy+5y^2+5x^2
er der nogen der vil forklare mig hvordan man gør ?
Svar #1
26. august 2007 af ibibib (Slettet)
Faktoriser tælleren og nævneren. Benyt kvadratsætningerne.
5x^2-5y^2 = 5(x-y)(x+y)
-10xy+5y^2+5x^2 = 5(x-y)²
osv.
5x^2-5y^2 = 5(x-y)(x+y)
-10xy+5y^2+5x^2 = 5(x-y)²
osv.
Svar #2
26. august 2007 af Loup (Slettet)
Skriv som du ville forklare det til en blondine.. Så forstår jeg det nemlig...
Svar #3
26. august 2007 af ibibib (Slettet)
Du kender kvadratsætningerne? Ellers kan du ikke løse disse opgaver.
En kvadratsætning er (x+y)(x-y)=x²-y². Den benytter du til denne faktorisering
5x^2-5y^2 = 5·(x-y)·(x+y)
En anden kvadratsætning er (a-b)²=a²+b²-2ab. Den benytter du til denne faktorisering
-10xy+5y^2+5x^2 = 5(x-y)²
Når brøken er faktoriseret kan du forkorte
(x+y)}{5(x-y)^2}=\frac{x+y}{x-y}$)
En kvadratsætning er (x+y)(x-y)=x²-y². Den benytter du til denne faktorisering
5x^2-5y^2 = 5·(x-y)·(x+y)
En anden kvadratsætning er (a-b)²=a²+b²-2ab. Den benytter du til denne faktorisering
-10xy+5y^2+5x^2 = 5(x-y)²
Når brøken er faktoriseret kan du forkorte
Skriv et svar til: Reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
