Matematik

Kn = K0(1+x)^2

26. august 2007 af xolido (Slettet)
Hej, igen...
...Min søgefunktion virker åbenbart ikke, så jeg håber i kan bære over med mig.

Jeg sidder med stykket Kn = K0(1+x)^2

7240000 = 3620000(1+0,017)^n

Min spørgsmål er så, hvordan isolere jeg så n? (Altså finder ud af hvor mange år der er gået)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2007 af Peden (Slettet)

Prøv at se på logaritmen...

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2007 af Molle (Slettet)

Divider med 3620000 på begge sider af lighedstegnet:
7240000/3620000 = 1,017^n
Regn sammen:
2 = 1,017^n
Tag nu logaritmen på begge sider, idet du ved, at log(a^x) = x*log(a)

log(2) = (1,017^n)
<=>
log(2) = n*log(1,017)
Divider med log(1,017) på begge sider:
log(2)/log(1,017) = n

Regn selv resten ud.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2007 af Molle (Slettet)

Fejl.
Tag nu logaritmen på begge sider, idet du ved, at log(a^x) = x*log(a)
log(2) = LOG(1,017^n) (log skrevet med store bogstaver for at fremhæve fejlen fra før).

Svar #4
26. august 2007 af xolido (Slettet)

Det her er lidt pinligt, men kan overhovedet ikke huske hvordan jeg bruger logaritmen, er 1½ år siden jeg har haft om dette :(

log n = 3620000(1+0,017)+7240000 eller er jeg helt væk? :)

Svar #5
26. august 2007 af xolido (Slettet)

Jeg skulle lige kigge på det hele et par gange eller 3, men nu giver det hele mening og resultatet ved kontrolregningen er rigtigt...

RIGTIG MANGE gange tak for hjælpen :D Og din tålmodighed :)

Skriv et svar til: Kn = K0(1+x)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.