Matematik
andengradspolynomier
27. august 2007 af
Hami-D (Slettet)
Et andengradspolynomium er givet vede f(x) = ax^2-4x+c
Jeg skal bestemme a og c når jeg ved at f netop har en rod og f(0).
Skal jeg så isolere a og c i diskriminantformlen eller hvad?
Jeg skal bestemme a og c når jeg ved at f netop har en rod og f(0).
Skal jeg så isolere a og c i diskriminantformlen eller hvad?
Svar #3
27. august 2007 af ibibib (Slettet)
Da f(0)=a·0^2+b·0+c=c er c=4.
Da der kun er en løsning er d=0
d = b²-4ac = 16-4·a·4 = 16-16a = 0 => a=1.
Da der kun er en løsning er d=0
d = b²-4ac = 16-4·a·4 = 16-16a = 0 => a=1.
Skriv et svar til: andengradspolynomier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
