Matematik
vektor
27. august 2007 af
bennyjørgense (Slettet)
Nogen som kan hjælpe forstår det ikke.
opg 529 i bogen MAT 3H.
Bestem tallet k, således at vektorerne:
vektor a = (12,5) og vektor b = (16,k)
er parellelle. Find derefter tallet t så vektor b = t * vektor a.
opg 529 i bogen MAT 3H.
Bestem tallet k, således at vektorerne:
vektor a = (12,5) og vektor b = (16,k)
er parellelle. Find derefter tallet t så vektor b = t * vektor a.
Svar #1
27. august 2007 af Benjamin. (Slettet)
Hvis de er parallelle, så kan den ene udtrykkes som den anden gange en konstant. Det er nok nemmest at tage opgaverne i omvendt rækkefølge, hvis du ikke har lært om determinanten (da determinanten er 0, når de er parallelle).
t = 16/12 = 4/3
For hvis du ganger vektor a med 4/3, får du:
t·(12,5) = 4/3·(12,5) = (16,20/3)
Og hermed har du direkte svaret på den næste opgave:
k = 20/3
Hvis du har lært om determinanten, kan du udregne denne som prikproduktet af tværvektor a og vektor b. Hvis determinanten er 0, så er vektorerne parallelle.
Nu håber jeg, du er i stand til at løse en lignende opgave i fremtiden.
t = 16/12 = 4/3
For hvis du ganger vektor a med 4/3, får du:
t·(12,5) = 4/3·(12,5) = (16,20/3)
Og hermed har du direkte svaret på den næste opgave:
k = 20/3
Hvis du har lært om determinanten, kan du udregne denne som prikproduktet af tværvektor a og vektor b. Hvis determinanten er 0, så er vektorerne parallelle.
Nu håber jeg, du er i stand til at løse en lignende opgave i fremtiden.
Skriv et svar til: vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
