Matematik

y=31,5*0,887^t

28. august 2007 af Filip0609 (Slettet)
y=31,5*0,887^t, hvor t er tiden

a) Bestem t for y=19

Er der nogle der kan jeg hjælpe mig. Jeg vil hellere have svaret på hvordan man løser den, i stedet for svaret. Har prøvet med log, og jeg får det til 0,68. Det passer hvis man ganger med t, men jeg skal jo opløfte det. Så passer det ikke ind i formlen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis y = 19 så står der:

19 = 31,5*0,887^t

Dette kan omskrives til

19/31,5 = 0,887^t

tag ln på begge sider og se hvad der sker

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2007 af Sherwood (Slettet)

Du skal bruge log(). Flyt først de 31,5 over på venstresiden og brug så log(). Så skulle det gerne passe. Jeg får i hvert fald det rigtige.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2007 af Sherwood (Slettet)

Øv for langsom! :)

Svar #4
28. august 2007 af Filip0609 (Slettet)

Jeg kan simpelt hen ikke få det til at passe. Kan du vise mig mellemregningerne. For jeg er lost nu :/ Jeg ved ikke om jeg er på rette spor

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2007 af Sherwood (Slettet)

Mellemregningerne er vist til:

19/31,5 = 0,887^t

Så gør du:

log(19/31,5)=log(0,887)*t

(log(19/31,5))/(log(0,887))=t

t= 4,216

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2007 af Sherwood (Slettet)

Du kan i øvrigt ligeså godt bruge ln. Det er ligegyldigt.

Svar #7
28. august 2007 af Filip0609 (Slettet)

Ahh. På den måde. Mange tak, nu jeg kan løse de andre selv :)

Skriv et svar til: y=31,5*0,887^t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.