Fysik

Fysikopgave

29. august 2007 af kemlmj (Slettet)
omhandler en opgave vedrørende et solanlæg.

opgave:

solfangerpanelerne har et samet areal på 9040m^2. Solfangerpanelerne modtager i gennemsnittet energi med effekten 870W pr. m^2. En dag overføres energien 112 GJ som varme til vandet i solvarmeanlægget. Af denne energi bliver kun 45 GJ af sat til byen. Den overskydende energi oplagres i en stor vandtank. Denne tank indeholder 2100m^¨3 vand, der er til at begynde med har temp. 45 grader celsius.


find temp af vandet i tanken efter tilførelsen af den overskydende energi!!



nogen der kan hjælpe!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2007 af peter lind

Tilført energi = masse af vand gange varmefylde gange temperaturstigning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2007 af martinrv (Slettet)

Skriv gerne, om du forstår eller ikke forstår #1 - og hvis du forstår det, så prøv evt. at skrive din udregning/dit facit her.

Svar #3
29. august 2007 af kemlmj (Slettet)

jeg kender skam godt den formel.. men aner ikke hvor jeg skal starte for at finde frem til resultatet.. ved ikke hvor jeg skal starte??


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Som #1 siger anvender du formlen:

Q = m_vand * Cp_vand * (T_slut - T_start)

hvor

Q = den tilførte energi (112 GJ - 45 GJ)
m_vand = vandets masse (2100m^3 * 1000 kg/m^3)
Cp_vand = vandets varmekapacitet (tabelværdi)
T_slut = vandets temp. efter at have tilført overskudsvarmen (den du skal beregne)
T_start = vandets udgangstemperatur (45°C).

Nu skal du blot isolere T_slut i ovenstående ligning og indsætte tallene, så har du resultatet!

Håber det kan bruges ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2007 af *HJÆLP* (Slettet)

Jamen hvorden isolere man så T_slut?
Kan du ikke give et eksemple?

Skriv et svar til: Fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.