Matematik
Reducering!
29. august 2007 af
Alkymisten (Slettet)
Sidder her og leger med lidt mat, men er dog gået i stå og håber derfor på noget hjælp!
PÅ forhånd tak!
PS: Vil bare gerne hvordan de udregnes altså led og sådan, så jeg kan få et overskueligt overblik!
Hæv parenteserne og reducer mest muligt:
a. 7b-(17-4b) b. 4a+(8-3a)-(7a-1)
Reducer nedenstående mest muligt:
a. (a+b)•(2a-3b) b. (a-b)•(2a+2b)
PÅ forhånd tak!
PS: Vil bare gerne hvordan de udregnes altså led og sådan, så jeg kan få et overskueligt overblik!
Hæv parenteserne og reducer mest muligt:
a. 7b-(17-4b) b. 4a+(8-3a)-(7a-1)
Reducer nedenstående mest muligt:
a. (a+b)•(2a-3b) b. (a-b)•(2a+2b)
Svar #1
29. august 2007 af Esbenps
Det er forholdsvist enkelt og lige at gå til. Jeg kan lige gøre lidt af det for dig som eksempel:
7b-(17-4b)
Her skal du huske at der er et minus foran parentesen. Det betyder, at alt inden i parentesen skifter fortegn:
7b-(17-4b) = 7b - 17 + 4b = 11b - 17
Anden opgave:
(a+b)*(2a-3b)
Her skal du gange det ud led for led:
(a+b)*(2a-3b) = (a+b)*2a + (a+b)*(-3b) = a*2a + b*2a -a*3b-b*3b = ...
Prøv selv at fortsætte...
7b-(17-4b)
Her skal du huske at der er et minus foran parentesen. Det betyder, at alt inden i parentesen skifter fortegn:
7b-(17-4b) = 7b - 17 + 4b = 11b - 17
Anden opgave:
(a+b)*(2a-3b)
Her skal du gange det ud led for led:
(a+b)*(2a-3b) = (a+b)*2a + (a+b)*(-3b) = a*2a + b*2a -a*3b-b*3b = ...
Prøv selv at fortsætte...
Skriv et svar til: Reducering!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
