Matematik
2.gradsligninger
29. august 2007 af
Loup (Slettet)
Hej..
Jeg mangler nogle metoder til hvordan i alverden man laver denne ligning:
__X__ = 1
x^2-1
takker..
Hej..
Jeg mangler nogle metoder til hvordan i alverden man laver denne ligning:
__X__ = 1
x^2-1
takker..
Svar #1
29. august 2007 af Esbenps
Det første man ser er, at x ikke må være plus/minus 1, da der i så fald vil stå 0 i nævneren. Hernæst kan du gange med (x^2-1) på begge sider og så flytte lidt rundt på leddene indtil du har den på formen ax^2+bx+c=0. Så kan du bare køre efter normale principper...
Svar #2
29. august 2007 af Loup (Slettet)
Jeg kan stadigvæk ikke finde ud af det.. ? Jeg forstår ikke det med at gange (x^2-1) på begge sider. min lommeregner kan det i hvert fald ikke og jeg har en voyage 200. men så er det vel heller ikke meningen at jeg skal bruge den vel ?
Svar #3
29. august 2007 af Esbenps
#2
Skal den løses i hånden eller på lommeregneren? I hånden ville jeg gøre følgende:



Dette er nu en normal andengradsligning, som du bare kan løse normalt...
Hvis det er på lommeregneren må du indtaste funktionen og tegne grafen. Derefter kan du bede lommeregneren om at udregne nulpunkterne...
Skal den løses i hånden eller på lommeregneren? I hånden ville jeg gøre følgende:
Dette er nu en normal andengradsligning, som du bare kan løse normalt...
Hvis det er på lommeregneren må du indtaste funktionen og tegne grafen. Derefter kan du bede lommeregneren om at udregne nulpunkterne...
Skriv et svar til: 2.gradsligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
