Matematik

Y=b*a^¨x

30. august 2007 af nåna (Slettet)
En person indsætter 15000 kr. på en konto i en bank til en fast årlig rente på 2,6%
a) hvor stort et beløb står der på kontoen efter 20 år? (fx)=15000*1,026^20= 25063, 31kr
b) En anden bank reklamerer for en konto med en fast årlig %vis rente, hvor et beløb på 15000 kr. vil blive fordoblet i løbet af 20 år.
- bestem den årlige procentvise rente for denne bank? Her står jeg fuldstændigt af.. Derfor behøver jeg en smule hjælp til at komme videre.
- På forhånd TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

30000=15000*(1+r)^20
Forkort og løs den med hensyn til r

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2007 af Riemann

Du har en eksponentiel vækst på formen,

y = b a^x

Fra starten (når x=0) er der 15000 kr så b=15000.

når x = 20 (der er gået 20 år) er dette beløb fordoblet så her er y=30000. Du har således

30000 = 15000 a^(20)

Nu kan du finde a og herefter er det simpelt at udregne den årlige rente (spørg evt. tid den tid, hvis du har problemer med det!).

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2007 af Riemann

jeg havde ikke set #1, da jeg skrev #2 ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#3
nej, det ved jeg godt, det sker jævnligt, det gør jeg også tit, mn så får spørgeren da lidt forskelligt at arbejde med

Svar #5
30. august 2007 af nåna (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

Svar #6
30. august 2007 af nåna (Slettet)

Endnu en opgave...
S= 1,82x?0,50
hvor x betegner antal år efter 2000, og S betegner statens boligindtægter, målt i mia. kr.

A) bestem statens boligindtægter i 2008 ifølge denne model. S=1,82*8+0,50= 15,06 mia.(ret mig hvis det er forkert)
Men hvad er det 1,82 siger om udviklingen i Statens Boligindtægter?


Svar #7
30. august 2007 af nåna (Slettet)

S=1,82x+0,50

Skriv et svar til: Y=b*a^¨x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.