Matematik

fordobling af f(x)

30. august 2007 af Peri (Slettet)
Hvis man arbejder med en potensfunktion f(x)=b*x^a, og opgaven går ud på at finde ud af, hvor mange gange x bliver større, når f(x) fordobles.
Hvordan kan man regne det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2007 af mathon


yo = b*xo^a

2*yo = 2*b*xo^a = b*(k*xo)^a,

hvoraf

b*k^a*xo^a = 2*b*xo^a,
der giver

k^a = 2

k = 2^(1/a)

xo bliver således 2^(1/a) gange større

Skriv et svar til: fordobling af f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.