Matematik
Latterlig potensopave?
30. august 2007 af
mikeh (Slettet)
hej, jeg sidder lige med en matematikopgave..
den skal løses uden hjælpemidler:
en funktion er bestemt ved f(x)=bx^a
a og b er konstanter:P
grafen går gennem p(2,12) og Q(4,48)
altså så får at finde a = (log(y2)-log(y1)) / (log(x2)-(logx1))
b= y/(x1^a)
altså jeg kan sku ikk finde ud af at ta log til de tal i hovedet?
nogle der har forslag?
den skal løses uden hjælpemidler:
en funktion er bestemt ved f(x)=bx^a
a og b er konstanter:P
grafen går gennem p(2,12) og Q(4,48)
altså så får at finde a = (log(y2)-log(y1)) / (log(x2)-(logx1))
b= y/(x1^a)
altså jeg kan sku ikk finde ud af at ta log til de tal i hovedet?
nogle der har forslag?
Svar #1
30. august 2007 af eightx2 (Slettet)
a = (log(y2)-log(y1)) / (log(x2)-(logx1))
= log(y2/y1) / log(x2/x1)
= log(48/12) / log(4/2)
= log(4) / log(2)
= log(2^2) / log(2)
= 2*log(2) / log(2)
= 2
= log(y2/y1) / log(x2/x1)
= log(48/12) / log(4/2)
= log(4) / log(2)
= log(2^2) / log(2)
= 2*log(2) / log(2)
= 2
Svar #2
30. august 2007 af mikeh (Slettet)
gard man :D
log(y)-log(x) = log(y/x) havde glemt den regel :P der kan man se :D
men alligevel, hvordan kan man lære at ta log til værdier?
log(y)-log(x) = log(y/x) havde glemt den regel :P der kan man se :D
men alligevel, hvordan kan man lære at ta log til værdier?
Skriv et svar til: Latterlig potensopave?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
